فهرست مطالب

پرورش حلزون در منزل: مزایا، روش ها، درآمد

پرورش حلزون، که به عنوان هلیکشور شناخته می شود، یک روش پرسود است که در سراسر جهان رایج است. بنا به گزارش GMI، در اکتبر 2023،

بازار پرورش حلزون در سال 2022 به 593.4 میلیون دلار آمریکا رسید و تخمین زده می شود که به دلیل افزایش مصرف برای محصولات و غذاهای لذیذ بر حلزون در سراسر جهان، از سال 2023 تا 2032 بیش از 10.33 درصد رشد کند.

 حلزون ها برای گوشت خود فروخته می شوند و در غذاهای محبوب اسکارگوت استفاده می شوند. برای راه اندازی و حفظ یک مزرعه پرورش حلزون سالم، باید مطمئن شد که گونه های مناسبی از حلزون ها تهیه شده اند. باید زیستگاه مناسبی را برای نگهداری حلزون ایجاد کرد و از سلامتی آن ها مراقبت کرد. در این مقاله، به معرفی انواع حلزون روش های پرورش خانگی حلزون و حلزون درمانی پرداخته می شود.

پرورش حلزون در منزل


همچنین بخوانید:

پرورش میلورم در خانه | بازار، قیمت و سوددهی

پرورش ماهی در سال 1403 | خانه، استخر، فارم


مزیت های پرورش حلزون در منزل

پرورش خانگی حلزون، مزایای زیادی دارد که در زیر به چند مورد از آن اشاره شده است:

  • حلزون بی صدا است. هیچ حیوان دیگری وجود ندارد که بتوانید در مزرعه ای به ساکت بودن حلزون ها نگهداری کنید.
  • مدفوع حلزون بی بو است. این چیزی شبیه چیزی نیست که در یک خوک‌پزی یا مرغ دریافت می‌کنید. می‌توانید حلزون‌ها را در نزدیکی یا داخل فضاهای زندگی نگه دارید.
  • این گوشت نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از پروتئین، فسفر، کلسیم و آهن است.
  • از آنجا که حاوی مقادیر کمی کلسترول، چربی و سدیم است، برای افرادی که مشکلات قلبی دارند، عالی است و جایگزین بهتری برای گوشت قرمز است.
  • کسب و کار پرورش حلزون پتانسیل بالایی در بازار دارد.
  • آنها همچنین برای تولید لوازم آرایشی و سایر محصولات پوست استفاده می شوند.
  • گوشت آنها حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و دو اسید آمینه ضروری است: لیزین و آرژنین گوشت حلزون یکی از بهترین منابع این اسید آمینه است.
  • از مزایای سلامتی احتمالی لیزین موجود در حلزون ها می توان به کاهش و از بین بردن تبخال و پیشگیری از علائم کمبود لیزین اشاره کرد.
  • ماده آرژنین که در گوشت حلزون یافت می شود، به حفظ سلامت سیستم ایمنی و عملکرد هورمونی کمک می کند، رگ ها را گشاد و شل می کند، سیستم کلیوی سالم را تقویت می کند و بهبود زخم را تسهیل می کند.
  • استفاده از حلزون طبی در حلزون تراپی

روش های پرورش حلزون در خانه و فضاهای داخلی

 برای پرورش خانگی حلزون ها در یک محیط داخلی مانند پاسیو یا ایوان به وسایلی مانند لاستیک های قدیمی، طبل ها، جعبه ها، گلدان های سفالی و سبد نیاز است. آنها باید حاوی خاک هوموس یا کمپوستی باشند که به اندازه کافی نرم باشد تا حلزون ها بتوانند در آن حفاری کنند، تخم بگذارند و تخم ها را دفن کنند. پس از گذاشتن تخم‌حلزون، می‌توان آن‌ها را برداشت کرد و در ظروف کوچک‌تر پر از خاک مرطوب و لومی قرار داد. این جعبه های جوجه کشی به رشد بدون مانع جوجه ها کمک می کند.

1. پرورش حلزون با سیستم تایرهای انباشته:

می توان از لاستیک های دور ریخته شده به عنوان لانه نسبتا ارزان استفاده کرد. می توان لاستیک های قدیمی را در یک پشته قرار داد و توری سیم مرغی را بین قسمت بالایی و دومی قرار داد. دو لاستیک پایین را با خاک لومی یا هوموسی پر کرد. نباید بیش از پنج حلزون مولد داخل لانه اضافه کرد.

سبدهای نگاهداری حلزون

2. پرورش حلزون در درام‌های خالی حلزونی:

قبل از نصب لانه ‌های درام روغن، باید سوراخ‌های زهکشی در قسمت زیرین آن ایجاد شود و سپس با خاک مناسب تا عمق حدود 25 سانتی‌متر پر گردد. یک درب مش سیمی قابدار و قابل حمل برای پوشش درام نصب شود. در هر ظرف حدود پنج یا شش حلزون مولد اضافه قرار گیرد. خاک باید همیشه مرطوب بماند.

3. پرورش حلزون در جعبه های تکی، دوتایی یا سه تایی:

این جعبه ها روی پایه ها با سوراخ های زهکشی در پایین هستند که با 20 تا 25 سانتی متر خاک پر شده و برای جابجایی آسان و جابجایی تخم ها یا جوجه ها از یک لانه به لانه دیگر تا ارتفاع کمر قرار می گیرند.

تخته های چوبی زهکشی شده پرورش حلزون

4. پرورش حلزون در گلدان ها و سبدهای سفالی:

این روش، ارزان ترین و ساده ترین راه برای پرورش حلزون است. تنها نقطه ضعف این روش این است که باید خاک آلوده را به طور مرتب تمیز کرد تا از بوی نامطبوع و حلزون های آلوده جلوگیری شود. دقیقا مانند سایر سیستم‌ها، خاک سیاه الک شده را باید به ظرف اضافه کرد و با یک درب توری قاب‌دار جدا شونده پوشاند. باید اطمینان حاصل شود که بیش از سه تخم گذار اضافه نگردد.

چرخه زندگی حلزون ها

چهار مرحله اصلی چرخه حیات حلزون به شرح زیر است:

  1. تخم حلزون
  2. جوجه حلزون
  3. حلزون در حال رشد
  4. حلزون تخم گذار

چرخه زندگی حلزون، پرورش خانگی حلزون

1.تخم‌ حلزون:

یکی از ویژگی‌های مهم در مورد حلزون‌های اهلی این است که در شرایط مناسب، ممکن است حتی در فصول خشک نیز به تخم‌گذاری ادامه دهند. آنها همچنین به صورت دسته ای (حدود هشت عدد در هر خوشه) تخم می گذارند و در خاک دفن می کنند. دوره کمون متفاوت است اما معمولا بین 25 تا 35 روز طول می کشد.

2. جوجه حلزون:

این ها به شرایط مرطوب بیشتری نسبت به حلزون های بالغ نیاز دارند. خاک موجود در لانه آنها باید با تامین آب کافی در فواصل زمانی معین مرطوب نگه داشته شود. جوجه ها و بچه های حلزون با تراکم حدود 100 حلزون در هر متر مربع ذخیره می شوند.

3. حلزون در حال رشد:

هنگامی که آنها حدود سه ماهگی دارند، پرورش دهندگان باید به قلم های جداگانه با تراکم 30 تا 40 حلزون در هر متر مربع از سطح خاک منتقل شوند.

4. حلزون تخم گذار:

زمانی که از نظر جنسی بالغ شدند در سن 10 تا 12 ماهگی شروع به تخم گذاری می کنند. پرورش دهندگان باید به جعبه ها یا آغل هایی با حداکثر 15 حلزون در هر متر مربع منتقل شوند. حلزون های پرورش دهنده یا تخم گذار تا سن 18 ماهگی رشد می کنند.


همچنین بخوانید:

آموزش جامع پرورش قارچ در منزل در سال 1403

همه چیز درباره قارچ دنبلان کوهی | پرورش قارچ ترافل در منزل و گلخانه


انواع حلزون

بیش از 4000 گونه حلزون در آنجا وجود دارد که به طور کلی به عنوان حلزون های زمینی شامل حلزون باغی و حلزون خاکی، حلزون آبی (آب شیرین) و حلزون های دریایی طبقه بندی می شوند.  بر اساس یک طبقه بندی دیگر، حلزون های دیگر شامل  حلزون اسکارگو می باشد که نه تنها خاصیت دارویی دارد و به عنوان نوعی حلزون طبی استفاده می شوند، بلکه در آشپزی فرانسوی حلزون اسکارگو به عنوان یک بشقاب دریایی لذیذ به حساب می آید.

انواع حلزون

انواع حلزون برای پرورش به شرح زیر است:

1. حلزون باغی یا حلزون قهوه ای Helix aspersa

نام های دیگر آن پتی گریس یا حلزون باغ اروپایی است. یکی از رایج ترین حلزون هایی است که در کشاورزی به ویژه در اروپا استفاده می شود. به سرعت رشد می کند، انعطاف پذیر است و به راحتی در آب و هوای مختلف پرورش می یابد. سایز آن متوسط است و در آب و هوای معتدل با رطوبت متوسط ​​رشد می کند. کاربرد عمده آن، در صنعت آشپزی است.

2. حلزون رومی یا حلزون بورگوندی Helix pomatia

نام دیگر آن  Escargot de Bourgogne است. این حلزون که به دلیل اندازه بزرگ و بافت گوشتی اش شناخته می شود، کندتر رشد می کند و نیاز به مراقبت ویژه تری دارد. سایز آن بزرگ است و دمای خنک تر و رطوبت بیشتر را ترجیح می دهد. این گونه، در غذاهای فرانسوی محبوب است و اغلب در غذاهای سنتی اسکارگوت استفاده می شود.

3. حلزون غول پیکر آفریقایی زمینی Achatina fulica

نام دیگر آن حلزون غول پیکر آفریقایی است. این گونه، که به دلیل رشد سریع و اندازه بسیار بزرگش شناخته شده است، در بازارهای اروپایی چندان محبوب نیست. اما در برخی از بازارهای آفریقا و آسیا مورد استفاده قرار می گیرد. سایز آن خیلی بزرگ است و به شرایط گرم و مرطوب نیاز دارد. هرچند، به سرما حساس است. کاربرد آن برای مواد غذایی است. همچنین به دلیل تولید اسلایم و ماده چسبناک زیاد، در محصولات مراقبت از پوست و در لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

4. حلزون معمولی باغی  Cornu aspersum

نام قبلی آن  Helix aspersa است. این گونه سازگار، سرعت تولیدمثل بالایی دارد و به سرعت رشد می کند. این حلزون یکی از ساده ترین حلزون ها برای پرورش است، به خصوص برای مبتدیان. سایز آن متوسط است. آب و هوای معتدل با تهویه مناسب و رطوبت متوسط ​​را ترجیح می دهد. از آن به طور گسترده هم برای مصارف آشپزی و هم برای صادرات کشت می شود.

5. حلزون ببر  Achatina achatina

نام دیگر آن، حلزون غنای غول پیکر است. این حلزون که به دلیل الگوی پوسته راه راه منحصر به فرد خود شناخته شده است، بسیار بزرگ است و مقدار قابل توجهی ترشح و اسلایم تولید می کند. در محیط های گرم و مرطوب رشد می کند. از آن، عمدتا در غذاهای آفریقایی و برای استخراج ماده چسبناک آرایشی استفاده می شود.

پرورش حلزون برای مبتدی ها

برای مبتدیان، اغلب حلزون باغی به دلیل سازگاری و نیازهای نگهداری کمتر، توصیه می شود. برای علاقه مندان به کاربردهای آرایشی، حلزون آچاچینا به دلیل تولید ترشح بالا، انتخاب بهتری است. هر گونه حلزون، نیازهای خاصی دارد. بنابراین بررسی نیازهای غذایی و محیطی آنها برای بهینه سازی شرایط پرورش آن ضروری است.

حلزون درمانی چیست؟

حلزون با حرکت بر روی پوست مخاط ترشح می کند. ترشح حلزون به دلیل ترکیبات خود دارای خواص فراوانی است و می تواند اثرات خوبی بر روی پوست نشان دهد.

بهبود پوست صورت با حلزون درمانی

از جمله اثراتی که ترشح حلزون بر روی پوست می گذارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر پوست به هر دلیلی آسیب دیده است، استفاده از حلزون تراپی می تواند روند بهبود را تسریع کند و آسیب های پوستی سریعتر بهبود یابد.
  • با استفاده از حلزون تراپی، التهاب پوست تا حد زیادی کاهش می یابد.
  • اگر قسمتی از پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش آسیب ببیند، با کمک حلزون درمانی به طور کامل درمان و ترمیم می شود.
  • حلزون درمانی همچنین به حفظ رطوبت و نرمی پوست کمک می کند. لجن حلزون باعث می شود مولکول هایی که مسئول و نگه دارنده آب در پوست هستند رشد کنند و در نتیجه نرمی پوست حفظ شود.
  • حلزون درمانی پوست را قادر می سازد تا در برابر عفونت ها مقاومت کند.
  • حلزون درمانی قادر به انجام مزوتلیوما یا از بین بردن لک های صورت است.
  • لکه های به جا مانده از جوش یا زخم روی پوست با حلزون درمانی با بالاترین کیفیت به راحتی پاک می شود و بعد از مدتی خواهید دید که پوست جوان و شفاف است.
  • حلزون درمانی علاوه بر کمک به جوانسازی پوست در افزایش شفافیت و درخشندگی پوست نیز نقش دارد.
  • برای بهبود چین و چروک هایی که روی پوست دیده می شود بسیار مفید است.
  • آکنه را می توان به راحتی با حلزون درمانی درمان کرد.

پرورش حلزون در ایران:

چند سالی است که در کشور ما نیز پرورش خانگی حلزون، به عنوان یک شغل با درآمد خوب و با سرمایه اولیه پایین است. پرورش حلزون در گرگان، از سایر نقاط ایران بیشتر است. پرورش حلزون در گرگان، بیشتر از نوع پرورش حلزون آچاتینا است. زیرا هم بیشترین تخم گذاری را دارند و هم پایداری بالایی دارند. فروش حلزون در کشور بیشتر برای طب سنتی و استفاده در محصولات آرایشی بهداشتی است. قیمت حلزون، بسته به فصل پرورش و فراوانی تعداد آن متفاوت است. قیمت حلزون آچاتینا معمولا بالاتر از حلزون اسکارگو است.

درآمد حاصل از پرورش حلزون

پرورش حلزون، به ویژه با افزایش تقاضای جهانی برای حلزون ها در صنایع غذایی و آرایشی می تواند یک سرمایه گذاری سودآور باشد، با این حال، سودآوری به عواملی مانند گونه های پرورشی، مقیاس عملیات، تقاضای بازار محلی و بین المللی و شیوه های کشاورزی کارآمد بستگی دارد. در زیر، برخی از پتانسیل های درآمد و ملاحظات هزینه برای پرورش حلزون آورده شده است:

الف) بازار آشپزی:

در بازارهایی مانند اروپا، آفریقا و آسیا، حلزون یک غذای لذیذ است. قیمت ها بر اساس مکان، نوع حلزون و کیفیت متفاوت است، اما گوشت حلزون می تواند از 5 تا 10 دلار به ازای هر کیلوگرم به صورت عمده فروخته شود و قیمت های خرده فروشی تا 15 تا 20 دلار در هر کیلوگرم می رسد.

ب) صنعت آرایشی و بهداشتی:

از ترشح حلزون در محصولات مراقبت از پوست به دلیل خاصیت بازسازی کننده و آبرسانی پوست استفاده می شود. اسلایم می تواند با حاشیه های بالاتر بفروشد و تقاضا برای آن در سطح جهانی به ویژه در مکان هایی مانند کره جنوبی، ژاپن و کشورهای غربی در حال افزایش است. استخراج اسلایم، به تجهیزات خاصی نیاز دارد، اما می تواند جریان درآمد پرسود را ارائه دهد.

ج) خاویار حلزون:

تخم حلزون یا “خاویار سفید” نیز یک کالای لوکس با برچسب قیمت بالا است. خاویار حلزون به دلیل کمیاب بودن و فرآیند پیچیده استخراج، می تواند به ازای هر کیلوگرم 1500 تا 3000 دلار به فروش برسد.

ریسک های پرورش حلزون:

حلزون ها به آب و هوای شدید حساس هستند، بنابراین کنترل آب و هوا یا انتخاب گونه های حلزون مناسب برای آب و هوا ضروری است.  مانند هر محصول کشاورزی، قیمت ها می توانند بر اساس تقاضا، فصلی بودن و رقابت در نوسان باشند.  در حالی که حلزون ها نسبتاً مقاوم هستند، در صورت عدم محافظت می توانند قربانی بیماری ها و شکارچیان شوند.

کلام آخر:

فارم پرورش حلزون ممکن است در داخل منزل، در ساختمان هایی با آب و هوای کنترل شده یا در سیستم های بسته مانند تونل پلاستیکی یا گلخانه ها باشند. پرورش خانگی حلزون یکی از پرطرفدار ترین روش ها به منظور حلزون درمانی است. نظافت و بهداشت محیط نگهداری حلزون بسیار مهم است. لذا باید از ضدعفونی کننده های فودگرید و ارگانیک همچون داموسیب شرکت آرال شیمی بهره جست. از این ضدعفونی کننده ی بی خطر می توان برای نظافت کلیه سطوح مرتبط با حلزون استفاده کرد. نه تنها کلیه ی آلودگی های سطوح را از بین می برد بلکه تخم و لارو آفات حامل آلودگی را نیز از بین می برد.

⇐ بروزرسانی شده در آبان 1403

119 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سعیدزارعی
    14 آذر 1402 9:23 ب.ظ

    درودبرشما لطفا در مورد پرورش حلزون اطلاعات می خواستم

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      چنانچه پس از مطالعه مقاله، به راهنمایی بیشتر نیاز داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • سلام آیا میشه حلزون هایی نارنگی رو روی پوست انداخت؟؟

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          حلزون های روی نارنگی(تحت عنوان آفات دسته بندی میشن) اغلب از نوع گوشتی نیستند و ترشحات کمی دارن. برای مراقبت های پوستی، معمولا از حلزون آچاچینا استفاده می کنن؛ چون ترشحات زیادی داره که می تونه برای پوست مناسب باشه.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
    • نکن آقا نکن، ما کردیم همش ضرر بود و زحمت

      پاسخ
  • من یک هفته پیش از بازار تره بار نارنگی خریدم و بینشون یه حلزون بود. تصورم این بود که مرده پس گذاشتمش کنار که به خاطر صدفش هم که شده بازرمش توی گلدون. بعد از دیروز متوجه شدم که زنده است و جابه جا شده. چسبیده به دیواره گلدون. تصمیم گرفتم نگهش دارم. چون هوا سرده و دلم نمیاد بزارمش توی حیاط یا باغی چیزی. گمونم از شهرهای شمال کشور اومده باشه و اینجا هم خراسانه و آب و هواش متفاوت. پیشنهاد و راهکار شما برای نگهداری بهترش چیه؟؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      ممنون از اینکه تجربه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتید با توجه به اینکه به نارنگی چسبیده، پس از نوع باغی و کوچیکه. بهترین جا برای نگاهداریشون توی حیاط و باغچه است. اصلا نگران سرمای بیرون نباشید، این حلزون ها برای گرم نگه داشتنشون زیر خاک میرن و خیلی هم سریع تخم گذاری میکنن و تکثیر میشن. مراقب باشید اگه تعدادشون خیلی زیاد نشه، ممکنه آفت درختای باغچتون بشه. واسه همین به نظرم توی گلدونی جایی نگهداریش کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • سلام ایا میشه حلزون در زیرزمین خانه نگهداری کرد، یا به نور خورشید نیاز دارند

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          معمولا زیرزمین به چهار دلیل توضیه نمیشه: نور، رطوبت، تهویه، دما
          نور خورشید: حلزون‌ها برای انجام فعالیت‌های حیاتی خود مانند رشد، تولید مثل و هضم غذا به نور خورشید نیاز دارن. نور خورشید به اونها کمک می‌کنه تا ویتامین D تولید کنن و چرخه خواب و بیداری‌شون تنظیم بشه.
          رطوبت: زیرزمین‌ها معمولاً رطوبت بالایی دارن که می‌تونه برای حلزون‌ها مضر باشه. رطوبت بیش از حد می‌تونه باعث رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها بشه و سلامتی حلزون‌ها را به خطر بندازه.
          تهویه: زیرزمین‌ها معمولاً تهویه مناسبی ندارن و هواشون راکد هستش. این شرایط می‌تونه باعث تجمع آمونیاک و سایر مواد مضر در هوا بشه و برای حلزون‌ها بسیار خطرناک باشه.
          دما: دمای زیرزمین‌ها معمولاً ثابت و خنکه که برای بسیاری از گونه‌های حلزون مناسب نیس. حلزون‌ها برای انجام فعالیت‌های خود به دمای متعادل و تغییرات دمایی نیاز دارن.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
        • سلام من از شمال حلزون اوردم و نمیدونم باید چحوری نگه داریشون کنم

          پاسخ
          • درود بر شما همراه گرامی؛
            در هر شرایطی که حلزون ها رو نیگه می دارید، حتما از وجود رطوبت مناسب توی محیط اطمینان حاصل کنید. اگر شهری بردید که هوا خیلی خشکه، حتما با دستگاه بخور، رطوبت کافی رو ایجاد کنید. سایر نکاتی که باید بهش توجه کنید، ظرف مناسب (چوبی، شیشه ای، پلاستیکی)، بستر مناسب (خاک، حاک اره،..) و خوراک کافی (کاهو، هویچ، ..) هستش. مواد غذایی نم دار، نیاز به آب رو براشون فراهم می کنه.
            سپاس از توجه شما

    • سلام وقت بخیر من در شرق گیلان هستم برای پرورش حلزون به صورت خانگی راهنمایی میخواستم

      پاسخ
      • درود بر شما همراه گرامی،
        بطور کلی آب و هوای خطه شمالی کشور، برای پرورش حلزون بسیار ایده آلیه. شما الان نیاز چندانی به کنترل محیطی ندارید چون دما و رطوبت به اندازه کافی مناسبه. تنها چیزی که باید بهش دقت کنید، انتخاب جعبه های نگهداری، بستر مناسب و ظروف برای تغذیه است.
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
    • پرورش حلزون فقط برای شرکت ها خوبه که به مردم بندازند و بعد به قیمت مفت بخرند و برای مردم فقط ضرره من خودم حدود ۱۰ تومن ضرر کردم

      پاسخ
  • سلام.لطفا پرورش دهنده حلزون معرفی کنید.تصمیم دارم تو خانه پرورش بدم.ممنون میشم راهنمایی کنید۰۹۳۷۴۴۱۱۹۶۱

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      ما اغلب پروزش دهندگان استان گلستان رو می شناسیم که در همسایگی کارخونه ما هستن. احتمالا بتونید ازشون مشاوره لازم برای پرورش حلزون در منزل رو بگیرید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • جواد سعادت منش
    19 آذر 1402 2:15 ق.ظ

    درود بر شما. سعادت هستم از شهر دستجرد استان قم باغی دارم که یک سالن ۳۰متری داره با تمام امکانات اگه امکانش هست من رو راهنمایی کنید لطفا. سپاس از شما. ۰۹۱۲۶۰۶۰۵۱۱

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      اولین نکته در مورد پرورش حلزون، کنترل دما و رطوبت سالنتون هستش. دمای مناسب محیط برای حلزون آچاچینو، بین 20 تا 25 درجه سانتیگراد باید باشه. از طرف دیگه رطوبت محیط هم بین 70 تا 80 درصد باشه. ظروف نگهداری هم دومین نکته است که باید باید حداقل 40 سانتیمتر عرض و 30 سانتیمتر ارتفاع داشته باشن. (ظروف، باید سوراخ هم برای تهویه هوا داشته باشن). می تونید از ظرف های پلاستیکی، شیشه ای یا سفالی برای نگهداری حلزون استفاده کنید. نکته سوم، تغذیه مناسب هستش که از اونجایی که حلزون ها گیاهخوار هستن، شما از انواع سبزیجات برگی و میوه ها مثل کاهو، خیار، گوجه، موز، سیب و غیره می تونید استفاده کنید. ظرف آب هم همیشه در کنارشون قرار بدید. نکته آخر و مهم دیگه، رعایت بهداشت برای جلوگیری از بیماری و مرگ حلزون هاست. به طور منظم ظروف نگهداری حلزون را تمیز کنید و غذای کپک زده را دور بریزید. همچنین می توانید از یک ضدعفونی کننده مناسب برای گندزدایی ظروف نگهداری حلزون استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • سلام من اصفهان زندگی میکنم بنظر شما آب و هوای اصفهان برای پرورش حلزون مناسب هست و اینکه جای حلزون باید چه شکلی باشه پلاستیکی خوبه ?
        و سوال بعدی اینکه از چه خاکی استفاده کنم ?
        و کارم رو با چه حلزونی ودر چه سایزی شروع کنم که بتونم ازشون جوجه کشی کنم ?
        ممنون میشم جواب بدین

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی؛
          با توجه به اینکه اصفهان شهر نسبتا خشکی هستش، حتما رطوبت کافی رو برای محیط پرورش تون ایجاد کنید. برای بسترش، میتونید از ظروف پلاستیکی هم استفاده کنید ولی به شرطیکه بقیه شرایط مثل تهویه، رطوبت، درپوش و ابعاد مناسبش رو در نظر بگیرید. خاکی که برای نگهداری حلزون‌ها استفاده می‌شه، باید نرم و سبک باشه. خاک باغچه‌ای بدون کودهای شیمیایی و خاک کمپوست می تونن گزینه‌های خوبی باشن. رطوبت و کلسیمش هم باید بالا باشه و مواد شیمیایی مثل قارچکش و اینا نداشته باشه. برای شروع کار، بهترین کار اینه که به تقاضای بازار محلی تون نیگاه کنید که چی بیشتر مورد نیاز هست و از گونه‌های حلزون‌ی استفاده کنید که راحت پرورش داده بشه. (مثل حلزون باغی یا آفریقایی). برای سایزش هم برای شروع، بهتره از حلزون‌های بالغ یا نیمه‌بالغ استفاده کنید، چون سریع تر می تونن وارد دوره تولید مثل بشن. اگر حلزون بالغ تهیه کنید، می تونید زودتر ازشون برای جوجه‌کشی استفاده کنید. (حلزون‌های نیمه‌بالغ معمولاً 4-6 ماه طول می کشه تا به سن تولید مثل برسن.)
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
  • سلام وقت بخیر بنده نیز قصد پروش حلزون را دارم و می‌خواهم مطمئن باشم که بازار فروش هم دارد…..اگر میشه لطف کنید راهنماییم کنید ممنون میشم 09132564552

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      پرورش حلزون هم مثل بقیه بیزینس های خانگی (پرورش قارچ و ..)، متد بازاریابی خاص خودشو داره. توصیه میشه قبل از استارت کار، شما بازار هدف خودتون رو شناسایی کنید و وقتی اطمینان حاصل کردید از اینکه تقاضا به اندازه عرضه تون وجود داره، کار پرورش رو شروع کنید. وظیفه ما در این سایت، نحوه اطلاع رسانی از نحوه انجام پرورش حلزون است و ما هیچ تضمینی بابت سود یا زیان این پروژه نمی تونیم بهتون بدیم. بهتره شما سرچ خودتون رو با افرادی که در این زمینه کار کردند، انحام بدید. باز هم اگر سوال فنی در زمینه نحوه انجام کار داشتید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
    • سلام بسیار مفید بود…آیا حلزونهای که در گلدون چندتای هستند.ایا این حلزون ها مشکل دارن.یا می‌شود برای صورت استفاده کرد و پرورش داد.ممنون راهنمایی بفرمایید

      پاسخ
      • درود بر شما همراه گرامی،
        حلزون هایی که در گلدان و باغچه هستند، عموما از نوع بسیار ریز هستند که تعداد زیادشون آفت محسوب میشه. برای پروزش حلزون معمولا از توع حلزون های گوشتی تز مثل اسکارگو استفاده می شه.
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
  • سلام من از اهواز هستم به نظرتون آب وهوای اهواز مناسب هست

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      آب و هوای گرم و مرطوب برای پرورش حلزون مناسبه. ولی با توجه به گرمای شدید اهواز در تابستون، در هوای آزاد توصیه نمشه این کارو انجام بدید. بهتره در فضاهای داخلی با کنترل دما و رطوبت پرورش رو انجام بدید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • شاهین تقی خانی
        11 اردیبهشت 1403 6:19 ق.ظ

        سلام وقت بخیر میشه لطفا از بیماری ها و احتمالاتی که موجب از بین رفتنشون میشه بفرمایید و همینطور صرفه اقتصادی در این برهه که اکثرا کار پرورش انجام میدن

        پاسخ
      • شاهین تقی خانی
        11 اردیبهشت 1403 6:19 ق.ظ

        سلام وقت بخیر
        میشه لطفا از بیماری ها و احتمالاتی که موجب از بین رفتنشون میشه بفرمایید و همینطور صرفه اقتصادی در این برهه که اکثرا کار پرورش انجام میدن

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          بیماری های قارچی ناشی از Fusarium spp و عمدتاً بر روی تخم حلزون تأثیر می گذارد و باعث مرگ آنها قبل از خروج از تخم می شود. بیماری های باکتریایی ناشی از Pseudomonas spp باعث اختلال عملکرد روده در حلزون ها شده و روند رشد طبیعی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. در مورد صرفه اقتصادی، باید خدمتتون بگم اگر انتخاب درست و بازار هدف مشخصی داشته باشید، می تونه براتون سود خوبی بهمراه داشته باشه. باز هم پیشنهاد میشه از تجارب اقرادی که در این کار هستن، استفاده کنید.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
  • یاسریوسفی
    5 دی 1402 1:45 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    پرورش حلزون خونگی برای تنظیم و کنترل(دما،رطوبت) تجهیزاتی مناسب؟ونیاز داره؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      بستگی به حجم پرورشتون داره. اگر فضا خیلی بزرگ باشه و تعداد حلزون خیلی بالا باشه، ممکنه به تجهیزات کنترل کننده مثل سنسور دما و رطوبت نیاز باشه ولی در حد پرورش خانگی، تجهیزات ساده مثل هیتر و دستگاه بخور، کافیه. خیلی از مواقع توی برخی از شهرها که هواشون مناسب باشه اصلا به هیچ چیز نیاز نیست. چون در کل به حساسیت گل و گیاه نیستن. فقط دماهای خیلی گرم و خیلی سرد بهشون آسیب می زنه. وگرنه دمای محیط کاملا براشون مناسبه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام من میخوام پرورش بدم
    از کجا تهیه کنم و از پرورش دادم مشترب هست براش
    لطفا بهم بگید .

    پاسخ
    • درود برشما همراه گرامی،
      در این مقاله، نکات فنی و روش های پرورش حلزون شرح داده شده، متاسفاته برای بررسی های بازاریابی و بیزینسی این کار، باید خودتون از توزیع کنندگان شهر خودتون کسب اطلاعات کنید که یک نگاه حامعی درباره این کار بهتون داده بشه. حتی توصیه می شه قبل از استارت کار، بازار هدف خودتون رو مشخص کنید که اگر توجیه داره، استارت کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • حلزون دوست
    6 دی 1402 6:25 ب.ظ

    سلام من حلزونام اصلااز کوک پیتی که تهیه کردم ومرطوب کردم قبلش شستم که نمک نداشنه باشخ ولی خوششون نمیاد همش میرن میچسبن به دیواره هاوحتی کلی برگ تهیه کردم دیدم بازم زیاددوست ندارن دوست دارم لاروبگیرم ازشون ولی نمیدونم بسترشون از چی تهیه کنم تابتونن حال و هوای خ بی داشنه باشن

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      میتونید علاوه بر کوکوپیت، از کمپوست هم برای پرورش حلزون استفاده کنید. البته کمپوست باید ارگانیک و غیر اسیدی باشد (حاوی ذغال سنگ نارس، کود و مواد شیمیایی اضافه شده نباشد). حواستون باشه بسترتون خیلی مرطوب نباشه و تخلخل کافی برای گردش هوا داشته باشه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
    • حلزون هایی ک نگهمیدارم ی یسوراخ روشون ایجاد شده ایا این مشکلی داره یان؟؟

      پاسخ
      • درود بر شما همراه گرامی،
        تا زمانی که تصویرش دیده نشه، نمیشه مطمین بود که موردی نداشته باشه. منظور از سوراخ، ایجاد لکه سیاهه یا واقعا روی لاک سوراخ شده؟ و اینکه ناحیه ایجاد این سوراخ دقیقا کجاست؟
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
  • سیدحمیدکشاورز
    7 دی 1402 1:09 ب.ظ

    باسلام،من میخواستم این کسب وکار روشروع کنم،ممنون میشم کسانی که این کسب وکار رودارن بهم معرفی کنیدتاازشون حلزون خریداری کنم ومشاوره بگیرم۰۹۰۲۳۱۲۶۱۴۵

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      دوستان زیادی از کاربران محترم هستند که این سایت رو بازدید می کنند. حتما میتونند با شما ارتباط بگیرند تا با اطمینان در این مسیر وارد بشید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام ممنون از اطلاعات خوبتون منم میخوام این کار راه اندازی کنم من ساکن قوچانم یکی از شهرهای خراسان رضوی به نظرتون هوای اینجا مناسب پرورش حلزون است؟
    واینکه من میخوام توی خونه این کار راه بندازم با چه مقدار هزینه میتونم شروع کنم
    واینکه آیدی روبیکامو میذارم اگه کسی این کار راه انداخته ممنون میشم تجربیاتشو با من درمیون بذاره
    sadragmf

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      آب و هوای هر منطقه ای می تونه برای پرورش حلزون مناسب باشه، تنها تفاوتش پرورش در فضاهای باز و بسته است. که اگر شرایط بیرون خیلی سخت و دشوار باشه، کنترل دما و رطوبت در فضای بسته راحت تر میشه. حتما سایر کاربران محترم این پیج، نظرات رو می خونن و به شما کمک می کنن. ممنون که اطلاعات خودتون رو با ما در میون گذاشتید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • علی عشقی
    10 دی 1402 4:22 ق.ظ

    واقعاً که خیلی عالی هست ببخشید شما میتوانید محصولات ماروبعدازبه عمل آوردن ازمابخرسد یاخودمون مشتری باید داشته باشیم ممنون ازهمه عزیزان این برنامه

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      ازینکه مطالب براتون مفید بوده، خوشحالیم. متاسفانه شرکت ما تولید کننده مواد ضدعفونی کننده صنعتی هستش و در زمینه خرید و فروش حلزون فعالیتی نداره. فعالیت ما تو این زمینه، تامین مواد ضدعفونی کننده برای بستر پرورش حلزون هستش. بهتون توصیه میکنم قبل از شروع فعالیت، خریدارهای خودتون رو از طریق سایت هایی مثل دیوار، شیپور یا گوگل پیدا کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
    • سلام من حلزون از شمال گرفتم تو جنگل میشه بگید چی کار کنم می‌خوام تهران ازش مراقبت کنم

      پاسخ
      • درود بر شما همراه گرامی،
        اول اینکه بستگی داره به نوع حلزون. با توجه به رطوبت جنگل های شمال و خشکی تهران، باید مطمین بشید که در تهران میتونید شرایط رو از نظر رطوبت و بستر مناسب برای حلزون فراهم کنید. و بعدش به این نکته دقت کنید که آیا نوع حلزونی که شما پیدا کردید، اصلا ارزش نگاهداری و پرورش داره یا نه؟ یک سری از حلزون های بسیار ریز، حکم آفت رو داره. به این نکات حتما توجه کنید.
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من از اصفهان هستم و میخام در منزل این کسب و کار را راه اندازی کنم (پرورش حلزون)
    ممنون میشم راهنمایی کنید و معرفی کنید کسانی ک از حرفه ای های این کار هستند

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      پرورش حلزون، در زیرمجموعه کسب و کارهای خانگی هم قرار می گیره. دوستان زیادی هستند که توی این زمینه کار می کنن. بهتره که شما توزیع کنندگان و خریداران محلی خودتون رو پیدا کنید. چون واسه هر منطقه متفاوت هستش.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • درود بر شما همراه گرامی،
        اول باید ببینید از چه گونه ای هستن اون حلزون ها. عموما حلزون های میوه، چون حجم گوشتی کمی دارند، جز گونه های پرورشی برای بیزینس محسوب نمیشن. اگر صرفا علاقه دارید برای نگهداری شخصی می تونید اون ها رو توی ی آکواریوم کوچیک شیشه ای با بستر مناسبش قرار بدید.
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
  • سلام چندهفته پیش مادرم یه حلزون آورد بهم داد گفت توی پلاستیک پرتقالایی بود ک خرید من اول فکر کردم فقط صدف حلزون گذاشتمش تو گلدون بعدش دیدم حلزون حرکت کرده و زنده است چون علاقه زیادی ب نگهداری حلزون دارم همینطور هروقت میوه می‌خریدیم داخلشون حلزون بود اونارو برمیداشتم ازشون نگهداری میکنم الان حدود ۱۶ عدد حلزون کوچیک بزرگ دارم .نمیدونم چیکارشون کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
  • مهتا رخوش
    11 بهمن 1402 12:24 ق.ظ

    درود بر شما عالی بود مطالب
    من از دریا صدف جمع کردم که متوجه شدم بعد یک هفته یکیش زنده است،یک گلدان تراریوم(گلدان گلخانه ای تزئینی) دارم داخل آن انداختم،مناسب هست؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      خوشحالیم که مطالب براتون مفید بوده. با توجه به اینکه صدف رو از دریا آوردید، توجه کنید بستر گلدونتون ترکیب شن و ماسه باشه. اگر خاک گلدونتون سفت و متراکم باشه، دووم نمیاره. سعی کنید شرایط محیط زندگیشو از نظر رطوبت و دما و بستر فراهم کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • محمد صادق
        5 شهریور 1403 1:51 ب.ظ

        سلام من از شمال کشور حلزون آورده ام به شهرستان بیجار استان کردستان چه کار هایی باید انجام بدم که سالم و سر حال باشند

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          از اونحایی که حلزون های شمال به رطوبت بالا عادت دارن و درصد رطوبت توی بیجار خیلی پایینه، حواستون باشه که حتما رطوبت بالا رو با دستگاه بخور براشون فراهم کنید. اگر به فراهم کردن یک بستر تمیز و خوراک و آب هم توجه کنید، حلزون هاتون سرحال میمونن.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
  • سلام ببخشید من یه چند وقته ک جوجه حلزون تهیه کردم ۳ چهار ماهه هستن بعد هر دو سه هفته جاشون آب میفته و خیس میشه بعدش چنتاشون میمیرن مشکل چیه؟ باید زیر ظرفشونم سوراخ باشه تا آب اضافه بییرون بریزه؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      اول اینکه دقت کنید از چه بستری برای نگاهداری حلزون ها استفاده می کنید. بله ظرف هاتون حتما جای زه کشی داشته باشه مثل ته گلدون که آب اضافی خارج بشه. اگر همین مقاله رو دوباره مطالعه کنید، می تونید نکاتی درباره نحوه سوراخ کردن یا اصطلاحا زهکشی ظروف و همچنین جنس خاکی که برای بستر استفاده می شه، پیدا کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام من میتونم حلزون های شمال که باغی هستن رو ببرم بفروشم برای درمان پوست

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      اول اینکه باید ببینید این حلزون های باغی از چه نوعی هستند و آیا مناسب بازار پوست و زیبایی هستند یا خیر. دوم ایتکه باید برای پیدا کردن خریدار، سرچ کنید یا توی سایت های تبلیغاتی، آگهی فروش بزنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر
        برای درمان کدوم نوع خوبه؟
        من آلبینو دارم سفیده آیا اون خوبه؟
        و اینکه چه سایزی شو بهتره روی پوست صورت بذاریم برای درمان منافذ؟ بعضی ها میگن بزرگ من فکر کردم هرچه کوچکتر جوونتر بهتر

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          از اونجایی که ما تخصص پزشکی برای پوست نداریم، توصیه اکید میکنیم در این مواقع صرفا با پزشک مشورت کنید. این مقاله صرفا درباره نجوه نگهداری و پرورش حلزون و پتانسیل های حلزون بعوان درمانگره. اما در مورد نحوه مصرف روی صورت، چون بسیار حساسه، حتما با پزشک مشورت کنید.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
  • سلام دما و وسایلی که برای حلزون اسکارگو نیاز است
    چیست؟؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      عموما حلزون های اسکارگوت در دماهای بین 18 تا 24 درجه سانتی گراد رشد می کنند. تجهیزات کلی که برای پروزش حلزون اسکارگو نیاز هستش، دماسنج و رطوبت سنج، ظروف غذا و بستر مناسب هستند.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
      • منوچهر درویشی
        28 بهمن 1402 2:25 ب.ظ

        سلام.وقتتون بخیر. اگه بشه من هم میخواهم وارد این کار بشم .کسی هست که بتواند ما را راهنمایی کنه .که از صفر تا صد این شغل آگاهی داشته باشه.لطف اگه هست شماره تماس لطف کنید.دیدگاهم تکراری نیست و اولین باره که وارد این سایت شدم

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          پرورش حلزون، در مناطق مختلف با هم متفاوته و توزع کنندگان خودش رو داره. ما در حال حاضر استان گلستان هستیم که بزرگترین مرکز پرورش حلزون رو داره. اما شرکت ما، تولید کننده مواد ضدعفونی کننده و شوینده هستش. اگر اطلاعاتی درباره فروشنده ها یا نحوه پرورش حلزون می خواهید، بهتره که تو فضای شبکه های اجتماعی و اینترنت سرچ کنید. ما شماره ی مستقیمی نداریم متاسفانه.
          مرسی از توجه شما

          پاسخ
      • سلام من در سبزی یک حلزون کوچک پیدا کردم دوست داشتم ازش نگهداری کنم چیکار کنم

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          می تونید یک تنگ شیشه ای بزرگ براش تدارک ببینید و مقداری خاک بعنوان بستر زیرش قرار بدید. برای غذاش هم می تونید از سبزیجات برگی استفاده کنید.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
  • عباسیان از کرج
    29 بهمن 1402 3:23 ب.ظ

    درود بر شما ،غذای حلزون رو توی همون بستر که کوکوپیت داره بریزیم ،یا ظرف غذاشون جدا باید باشد

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      غذای حلزون را بهتر است در یک ظرف جداگانه قرار بدید تا از هرگونه آلودگی به بستر کوکوپیت جلوگیری شود. همچنین، این کار باعث می‌شود که غذای حلزون بهتر حفظ بشه و نم نگیره.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سعید شورجه
    3 اسفند 1402 7:55 ب.ظ

    با سلام و احترام
    اگه بخوام در حد ۴-۵ تا حلزون اسکارگو برای مصرف طبی توی خونه نگهدارم و بخوام‌جای زندگیشون خیلی خوب باشه و راحت باشن ، میتونم توی آکواریوم هم با استفاده از خاک بستر براشون جای مناسب درست کنم؟ و اینکه برای این تعداد و با درنظر گرفتن جثه اشون اگه بزرگ باشن چه اندازه آکواریوم مناسبه؟
    با سپاس

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      بله به راحتی می تونید از آکواریوم استفاده کنید. سایزی که برای 4-5 تا حلزون اسکارگو مناسب باشه، آکواریومی با حجم حدود 40 لیتر مناسب به نظر می‌رسد. این اندازه به آنها فضای کافی برای رشد و حرکت می ده. ضمنا حواستون به تهیه بستر مناسب، تهویه و نور مناسب باشید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • دعوت کنندگان به این نوع شغل خانگی زیادن.امابعضی ها برای خرید حلزونهای پرورش شده وهزینه شده جا میزنن

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      مطابق با فرمایش شما، اغلب ما به دوستان توصیه می کنیم قبل از اقدام به شروع پرورش حلزون، از بازار هدف خودشون مطمین بشن و تکنیک های بازاریابی رو قبلش لحاظ کنن. متاسفانه بحث اعتماد بین خریدار و مشتری همیشه پیچیده بوده و هست. ولی اگر یک قرارداد یا نکاتی قبلش لحاظظ بشه، قطعا مشکلات کمتری بوجود می یاد.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر من چند وقته حلزون خریدم وتخم گذاشتن میخواستم بدونم میتونید جایی ومعرفی کنید که حلزون امو به موقع بفروشم ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      اگر حجم تولیدتون بالاست، توی شبکه های اجتماعی آگهی کنید که مشتری خودتون رو پیدا کنید. متاسفانه ما صرفا آموزش پروزش حلزون رو داریم و در مورد نحوه خرید و قروشش ارتباطات خاصی نداریم.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
    • سلام وقتتون بخیر من حلزون آلبینو گرفتم یه جورایی به عنوان پت خونگی میخواستم بدونم شرایط مراقبت ازش چجوریه و اگه کنار اسکارگو باشه خطرناک نیست مکمل و خاک مناسب هم خریدم چقدر در روز باید بهش مکمل بدم و غذاش دقیقا چی باشه
      و چیکار کنم تخم گذاری نکنه

      پاسخ
      • درود بر شما همراه گرامی،
        شرایط نگهداریش ساده هستش. توی یک آکواریوم شیشه‌ای یا ظرف پلاستیکی شفاف با درب مشبک برای تهویه مناسب، نگهداری بشه. برای بسترش هم بهتره از خاک کوکوپیت یا خاک برگ استریل شده به همراه مقداری خزه اسفاگنوم استفاده کنید. این بستر، رطوبت را حفظ می کنه. رطوبت بین 70-80 درصد باشه. (برای حفظ رطوبت می تونید از یک اسپری آب استفاده کرده و روزانه چند بار به بستر اسپری کنید.) دمای مناسب برای حلزون آلبینو بین ۲۲ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراده. آکواریوم رو در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندید. آب و غذا هم همیشه به میزان مناسب توی ظرف قرار بدید (بیش از حد نباشد که منجر به کپک می شود). نگهداری همزمان حلزون آلبینو با اسکارگو خطرناک نیست، اما ممکن است اسکارگو به حلزون آلبینو آسیب برسونه یا غذاهاش رو بخوره. بهتره اونا رو تو دو تا ظرف جداگونه قرار بدید اگر هم نتونستید مطمئن بشید که اسکارگو بسیار کوچکتر از حلزون آلبینو باشه. مقدار دقیق مکمل (کلسیم) به سن و سایز حلزون بستگی داره.
        اگر می‌خواهید حلزون شما تخم‌گذاری نکنه، بهتره اونو را از سایر حلزون‌ها جدا کنید. کاهش دما، می‌تونه سرعت رشد تخم‌ها را کاهش بده. همینطور کاهش مقدار کلسیم در رژیم غذایی، می تونه تخم گذاری رو کم کنه.
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
  • سعید حیدری
    12 اسفند 1402 9:16 ب.ظ

    سلام خسته نباشید
    میخواستم داخل خونه پروس حلزون بزنم من در ورامین زندگی میکنم آیا جواب میده یا نه
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      پرورش حلزون به نوعی شغل خانگی محسوب می شود. بنابراین، اگر شرایط خونتون رو از نظر دما، رطوبت، ظروف و بستر مناسب آماده کنید، میتونید این کارو انجام بدید. قبل از استارت، یادشتون باشه که خریدارهای احتمالیتون رو شناسایی کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • ممنون از مطالبتون که مفید بود
    من از کوههای اطراف لرستان چندتا حلزون برداشتم که اندازه صدف اش حدود ۵ سانت میشه
    اگر ببرم تهران نگهداریشون در خانه سخته؟نگهداریش به چه صورت هستش؟
    و اینکه برای پوست میشه استفاده کرد؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      لز نظر شرایط آب و هوایی و رطوبت، شرایط دو استان شبیه همدیگه س و حداقل حلزون اونقدری به اختلاف دمایی این دو استان، حساس نیست. موردی که هست، باید اول ببینید این حلزون هایی که برداشتید از چه نوعی هستند، آیا اصلا ارزش پرورش دارند یا خیر. در خانه که طبیعتا سخت هستش مگر در حیاط با ایجاد بستر و خوراک مناسب. برای سوال آخرتون، باز همینحوری که عرض کردم باید گونه ش شناسایی باشه که چقد اون حلزون گوشتیه که بشه ازش برای داروی پوستی استفاده کرد.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • محسن میرابی
    27 فروردین 1403 10:20 ب.ظ

    سلام، محسن میرابی هستم از استان فارس ، شهرستان سپیدان ، شهر اردکان این منطقه هوا سرد و کوهستانی هست فقط تابستان خنک و مردادماه گرم است میخواستم پرورش حلزون در فضای 40متر مربع داشته باشم لطفا راهنمایی و مشاوره فرمایید

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      در درجه اول، در انتخاب نوع حلزون دقت کنید. شما باید از گونه های مقاوم به سرما استفاده کنید (به عنوان مثال، حلزون‌های سفید). فضای 40 متری کاملا فضای مناسبی هستش. شما می تونید از تخته های چوبی طبقاتی برای محل نگاهداری و از بستر مناسب مثل خاک مخلوط با پوسته‌های مختلف مانند خاک خرما، پوسته‌های سبزیجات و موادی از این دست استفاده کنید. حلزون‌ها دوست دارند در زیر خاک حرکت کنن. بنابراین، باید برای آن‌ها امکان حفر تونل‌ها در بستر فراهم بشه. حلزون‌ها نیاز به محیط مرطوب هم دارن که پوست خودشون رو تر نگه دارن و پوستشون خشک نشه. بنابراین باید مطمئن بشید که بستر پرورش دائماً مرطوب باشه، اما باید از افزایش زیاد رطوبت و تجمع آب جلوگیری بشه. چون می تونه باعث خطر ابتلا به بیماری‌های قارچی بشه. برای حفظ کیفیت هوا و جلوگیری از تجمع بخار آب، باید برای تهویه مناسب بستر حلزون اقدام کنید. این می‌تونه از طریق سوراخ‌های هواگیر در بستر یا با استفاده از سیستم‌های تهویه مصنوعی انجام بشه. حلزون‌ها نسبت به تغییرات دمایی حساس هستن. بنابراین باید از ثابتی دمای بستر پرورش آن‌ها اطمینان حاصل کنید (به ویژه در شرایط آب و هوای سرد) در زمستان برای گرم نگه داشتن فضا از وسایل گرمایشی استفاده بشه. حلزون‌ها نیاز به تغذیه مناسب دارن. بنابراین، باید از موادی مانند سبزیجات، میوه‌ها و مواد پروتئینی مثل ماهی و گوشت برای تغذیه آن‌ها استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام من یه عالمه حلزون از توی خاک کنار گل پیدا کردم برا اینکه به گلا اسیب نزنن اوردمشون خونه . حلزونا کوچولوان به نظرتون این حلزونا افت زا هستن یا بی خطرن ؟؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      متاسفانه ازونجایی که به سرعت تعدادشون زیاد میشه و از گیاهان شما تغذیه می کنند، عموما در دسته آفات طبقه بندی می شن. بهتره که از گلدوناتون دور کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام
    آذربایجان غربی هستم
    مساحت ۲۰۰ متر دارم چند حلزون جا میشه
    ودوره آن چند ماهه است

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      اینکه چه تعداد جا میشه، به انتخاب نوع حلزون و نجوه قرارگیری طبقات برای بستر بستگی داره. طبیعتا هرچه فضا بین طبقات بیشتر باشه و حلزون ها با فاصله بیشتری از هم قرار گیرند، تهویه بهتری صورت می گیره و بیماری کمتری در فارم پرورش حلزون اتفاق می افته. در مورد سوال دومتون، دوره پروزش حلزون بسته به گونه ش داره و از شش ماه تا دو سال متغیره.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر واسه حلزون باید آب بزاریم تو ظرفشویی یا ن ؟ یعنی آب میخورن یا نیازی نیست ؟

    پاسخ
  • سلام دوستان
    من حدود یک سال با شرکت مدیران برتر تیسفون به عنوان فارمر که همون پرورش دهنده حلزون هست ،همکاری کردم و سرم رو حسابی کلاه گذاشتن. پیشنهادم اینه بهیچ عنوان گول تبلیغات و پرسود بودن اینکارو نخوردید.بخدا موقع فروشش مشتری براشون پیدا نمیکنید حتی رایگان هم آگهی کنید کسی ازتون نمیخره و فقط سرمایه و وقتتون رو تلف میکنید

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      سپاس از به اشتراک گذاری تجربتون. ما در این مقاله صرفا روش های پرورش حلزون رو مطرح کردیم و بارها در کامنت ها اشاره کردیم که قبل از شروع به کار، از خریدارهای خودتون مطمئن بشید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.من یک حلزون از بین سبزی خوردن پیدا کردم.میخوام نگهش دارم.شرایط نگه داریش چطوریه؟اگه داخل یه ظرف کمی خاک بریزم بذارمش خوبه؟و اینکه تغذیه اش چطوریه؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      اول اینکه حواستون باشه حلزونی که توی سبزی هستش، معمولا آفت محسوب میشه و برای پرورش مناسب نیست. اگه صرفا جهت علاقه میخواین نیگهش دارید، توی یک ظرف بستر ترکیبی از خاک براش تشکیل بدید نسبتا هم مرطوب باشه. بعنوان مواد مغذی هم میتونه از ته مانده های میوه و سبزیجات استفاده کنید. ته ظرف هم چند سوراخ ایجاد کنید برای تهویه. ترجیحا نزدیک گلدان هاتون قرار ندید چون خیلی زود تکثیر میشه و ممکنه به گیاهانتون آسیب بزنه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام من اصفهان زندگی میکنم و میخام حلزون پرورش بدم.
    به چه کسایی میشه فروخت و بازارش چجوریه و چه زمانی اونارو باید فروخت
    لطفا راه نمایی کنید

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      قبل از آغاز کار، بهتره دیدگاه های دوستان قبلی رو مطالعه کنید و ازشون مشورت بگیرید. با توجه به مکان و زمانی که درش قرار دارید، بازار این کار می تونه متفاوت باشه. اواخر اکثر کاربران دیدگاهشون منفی هستش. پس حتما از وجود خریداران مطمین و صادق، اط مینان حاصل کنید و سپس فعالیت خودتون در این زمینه رو آغاز کنید. با توجه به اینکه اغلب کاربری حلزون در ایران، برای صنایع زیبایی هستش (و نه خوراکی)، به نظرم اول برید با تولید کنندگان مواد آرایشی-بهداشتی بازاریابی کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • وقتتون بخیر
    ببخشید من امروز یک شلیل خریدم و کنارشون یدونه حلزون بود برای نگهداریش تو خونه راهنمایی میکنید لطفاً؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      دقت کنید که حلزون همراه میوه ها معمولا آفت محسوب میشه و زود تکثیر می شه. مراقب باشید کنار گلدونا و باغچه تون قرار ندید. اگر جهت نگهداری و زنده موندنشه میتونید توی ی تنگ شیشه ای بستری از خاک مرطوب و تعدادی برگ قرار بدید. ی کم هم پوست میوه و سبزی بعنوان خوراک میتونه براش خوب باشه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام
    من یه حلزون کوچولو توی مزرعمون پیدا کردم وداخل اب گذاشتم دو ساعت بعد دیدم حرکت کرده و از اب بیرون رفته میشه بگید چطور ازش نگهداری کنم

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      سعی کنید توی ی تنگ عمیق بذاریدش و توشو ی بستر کم عمقی از خاک مرطوب درست کنید. و ی کم پوست میوه و کاهو بعنوان آذوقه قرار بدید. اگر ی کم شاخ و برگ هم بذارید که ازشون بتونه بالا بره، شبیه سازی طبیعیش بیشتر میشه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام ممنون از راهنماییتون نحوه خرید حلزون خوب و نگهداری و فروش آن خواهشاً راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      واقعیتش این مساله خیلی بستگی به منطقه تون داره که ببینید چه اقلامی از حلزون با اون آب و هوا سازگاره. نیاز به یک بررسی منطقه ای داره که این بیزینس چقدر جواب میده توی شهر و استانتون. ما صرفا تولیدکننده محصولات ضدعفونی کننده برای این منظور هستیم و بانک اطلاعات خریداران و فروشندگان رو نداریم. شما میتونید با خوندن کامنت ها و دیدگاه ها، از افزاد تجربه کسب کنید و خیلی ها شمارشون رو برای ارتباط گذاشتن که شما میتونید باهاشون تماس بگیرین.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • شهناز جسور
    15 مرداد 1403 8:00 ب.ظ

    با عرض سلام به شما
    من میخواستم درباره ضد وعفونی کنندههای شما برای حلزون کفته اید اطلاعاتی کسب کنم ،ایا این ضد عفونی کنندهای شما برای خاک حلزون ، ایا میشود موقعیکه حلزون در خاک قرار دارد استفاده کرد یا باید قبل از اینکه حلزون را در داخل ظرف قرار نداده استفاده کرد چون خاک حلزون پشه های ریزی به داخل باکس حلزون هایم دیده میشود با اینکه تمام پنجره ها طوری دارند در مورد موادتان به من می شود توضیح دهید که ببین میتوانم از این مواد برای حلزون هایم خریداری کنم یا نه؟
    با تشکر از رهنمایی های شما جسور

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      ضدعفونی کننده داموسیب، فودگرید و ارگانیک هستش و در دوز مصرفی بسیار پایین (طبق نظر کارشناس) برای گندزدایی و ضدعفونی خاک بستر حلزون ها و ظروف و باکس ها میتونید به روش اسپری، استفاده کنید. جهت اخذ اطلاعات دقیق تر در مورد نحوه و دوز مصرف، با کارشناس ما به شماره 09120387614 تماس بگیرید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من زیر ۱۰ تا حلزون آلبینو دارم،برای درمان پوستی خوب هست ؟
    در جا نونی نگهداری میکنم
    باید هر چند روز جاشون عوض بشه ؟
    لازمه حتما با مواد شیمیایی قوی شسته بشه یا اب و صابون کفایت می‌کنه ؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      اغلب خواص درمانیش برای پوست صورت گفته می شه. ولی بهتره با یک پزشک پوست جهت استفاده مستقیم اون مشورت بگیرید. متاسفانه جانونی مکان مناسبی نیست. جایی نگه دارید که بتونید بستر مناسبی برای زیرشون داشته باشید و امکان تهویه و نور مناسب براشون فراهم باشه. از آب و خوراک کافی هم غافل نشید. اگه بستری از خاک و پوشال های چوبی براشون درست کنید، نیازی به تعویض مرتب بستر نیس. می تونید این کارو هفته ای یکبار انجام بدید. نیازی به ماده شیمیایی قوی نیست. آب و صابون برای شستشوی ظروف نگاهداریشون کافیه (البته اگر منظورتون از شستشو، همین شستشوی مکان نگهداری باشه)
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام من یه حلزون درمانی دارم
    آیا تو نور لامپ هم میتونن زندگی کنند

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      بله، حلزون‌ها می تونن زیر نور لامپ هم زندگی کنن، اما شرایط نوری براشون باید به گونه‌ای باشه که به سلامتیشون آسیب نرسونه. حلزون‌ها به طور طبیعی به محیط‌های کم‌نور و مرطوب علاقه دارن، چون تو چنین محیط‌هایی احساس امنیت بیشتری می‌کنن و پوست‌شون از خشک شدن محافظت می‌شه. اگه از لامپ استفاده می‌کنید، بهتره نورش خیلی شدید نباشه. نورهای شدید و مستقیم می‌تونن موجب استرس و آسیب به حلزون‌ها بشن. بهتره از لامپ‌های LED با نور سرد و کم‌حرارت استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام روزتون بخیر من میخام پرورش حلزون داشته باشم امروز داشتم خاکشونو تمیز میکردم دیدم یکی زیر خاک رفته بود برای تخم گزاری من تکونش دادم جاب جا شد ایا اسیب میبیته ؟؟ میتونه دوباره تخم گذاری کنه یا خراب کاری کردم نباید دست میزدم؟ هر چند ناخوداگاه بود

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      نگران نباشید، تکون دادن حلزون در زمان تخم‌گذاری، معمولاً به خودش آسیبی نمیرسونه، اما ممکنه به روند تخم‌گذاریش تاثیر کوچیکی بگذاره. حلزون‌ها بعد از تکون خوردن معمولاً به سرعت به مکان امن دیگه اس برای تخم‌گذاری می‌گردند. اگه بلافاصله به جای خود برگشت یا جای مناسبی پیدا کرد، به احتمال زیاد تخم‌گذاری را ادامه میده.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • با سلام برای ازمایشگاه مدرسه دو حلزون خریداری کرده ام . میشه بگید تا پایان مدارس چطور نگداری شون کنم.

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      شما می تونید اون ها رو توی یک تنگ شیشه ای که توش مقداری سبزیجات تازه بعنوان خوراک و کمی کاه و برگ بعنوان بستر وجود داره، قرار بدید. تو فضای معمولی با نور و رطوبت کافی باشه. آب هم نیازی ندارن چون از برگ سبزیجات تازه، اون آب رو دریافت می کنند.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • در لرستان شهر خرم اباد. ممنون.

    پاسخ
  • برای ازمایشگاه مدرسه دو تا حلزون گرفتم . میشه لطفا در نگهداری شون راه نماییم کنید . و یه چیز دیگه دمای هوای شهر خرم اباد لرستان مناسب هست

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      اگر فکر می کنید شهرتون خشک هستش، سعی کنید برای ایجاد رطوبت کافی، از دستگاه های بخور خانگی استفاده کنید. هرچند اگر تنگ یا ظرف رو توی آشپزخونه مدرسه قرار بدید، فک میکنم رطوبت ناشی از کتری و پخت و پز، براشون کافی باشه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر . من چندتا حلزون آفریقایی دارم.
    حلزون خودش بیماری یا انگل نداره که به انسان آسیب بزنه؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      این حلزون ها، بخودی خود خطرناک نیستند، اما میتونن میزبان بعضی از انگل ها و بیماری ها باشن. میتونه دارای انگل های گوارشی مثل کرم‌های روده‌ای باشه، میتونه ناقل باکتری سالمونلا باشه. البته تماس با مخاط حلزون های آلوده میتونه انسان رو مبتلا کنه که احتمالش معمولا پایینه. اگر شما محیط حلزون رو تمیز نیگه دارین، تماس مستقیم با صورت و دهانتون نداشته باشه، تغذیه خوب و سالم بهشون بدین و از ورود گیاه و خاک آلوده به مخل زندگیشون جلوگیری کنید، جای نگرانی نیست. اگر هم قصد خوردن اونو دارید (توصیه نمیشه) حتما با پخت کامل انجام بشه که دیگه خطری برای ابتلا به بیماری باقی نمونه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام من میخوام به عنوان حیون خونگی نگهداری کنم یه آکواریوم شیشه ای 60 لیتری دارم شاید بزرگ تر
    خاک بستر حلزون هر چند وقت یکبار باید تعویض بشه؟
    و اینکه در منطقه آب‌وهوایی خشکی هستم به ماژول های تولید بخار سرد نیازه؟ یا اینکه هر روز توی آکواریوم رو اسپری کنم کافیه؟
    شاید برای مصرف پوستی هم ازشون استفاده کردم پس برای که نگران نباشم که بیماری بهم منتقل نمیشه از چه ضد عفونی کننده ای و چه جوری استفاده کنم مثلا بهم بگید که ضد عفونی کننده به صور اسپری روی خاک و خود حلزون استفاده میشه یا نه
    یه سوال دیگه هم اینکه حلزون ماده برای تخمگذاری و تولید مثل به وجود حلزون نر نیازه داره؟
    و پودر پرتئنی چی هست و از کجا تهیه کنم و چجوری به حلزون ها بدم مثلا بریزم روی برگ کاهو یا هویجی که میخورن؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      خب سوال هاتون رو یکی یکی خدمتتون پاسخ می دم. خاک بستر معمولاً باید هر ۶ تا ۱۲ ماه تعویض بشه، اما بستگی به شرایط آکواریوم داره: اگه بستر بوی نامطبوعی پیدا کنه یا خیلی کثیف بشه، زودتر باید تعویض بشه. خاک بستر باید مرطوب باشه (خیس نباشه). از خاک‌های طبیعی و بدون مواد شیمیایی (مثل کوکوپیت یا خاک جنگلی) استفاده کنید. در مناطق خشک، استفاده از ماژول تولید بخار سرد، خیلی کمک می کنه تا رطوبت در سطح مطلوب (۶۰-۸۰ درصد) حفظ بشه. اگر این امکان رو ندارید، روزانه ۱-۲ بار فضای آکواریوم را با اسپری آب مرطوب کنید یا از یک پوشش پلاستیکی سوراخ‌دار برای کاهش تبخیر استفاده کنید. برای اطمینان از انتقال نیافتن بیماری‌ها، از محلول‌های طبیعی و بی‌ضرر مثل سرکه رقیق‌شده (یک قاشق چای‌خوری سرکه سفید در یک لیوان آب) استفاده کنید. این محلول رو به مقدار کم و فقط روی سطح خاک اسپری کنید. همینطور میتونید از محلول رقیق شده داموسیب، برای این کار استفاده کنید. به هیچ‌وجه روی خود حلزون اسپری نکنید. (حتماً قبل از مصرف حلزون‌ها برای مصارف پوستی یا خوراکی، اونا رو با آب ولرم و یک برس نرم شست‌وشو بدید). حلزون‌ها هرمافرودیت هستن، یعنی هر کدوم دارای اندام‌های جنسی نر و ماده هستن. برای تخم‌گذاری و تولید مثل، وجود یک حلزون دیگر کمک می‌کنه، اما بعضی گونه‌ها می تونن به تنهایی هم تخم‌گذاری کنن. پودر پروتئینی منبع خوبی برای تقویت تغذیه حلزون‌هاست. می‌تونید از منابع زیر تهیه اش کنید: پودر ماهی، پودر استخوان، یا پودر تخم‌مرغ (پوست تخم‌مرغ خشک‌شده و آسیاب‌شده). این پودر را به مقدار کم روی غذای حلزون مثل برگ کاهو یا هویج بپاشید. مصرف بیش از حد پروتئین می تونه برای حلزون مضر باشه؛ فقط ۱-۲ بار در هفته استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      خب سوال هاتون رو یکی یکی خدمتتون پاسخ می دم. خاک بستر معمولاً باید هر ۶ تا ۱۲ ماه تعویض بشه، اما بستگی به شرایط آکواریوم داره: اگه بستر بوی نامطبوعی پیدا کنه یا خیلی کثیف بشه، زودتر باید تعویض بشه. خاک بستر باید مرطوب باشه (خیس نباشه). از خاک‌های طبیعی و بدون مواد شیمیایی (مثل کوکوپیت یا خاک جنگلی) استفاده کنید. در مناطق خشک، استفاده از ماژول تولید بخار سرد، خیلی کمک می کنه تا رطوبت در سطح مطلوب (۶۰-۸۰ درصد) حفظ بشه. اگر این امکان رو ندارید، روزانه ۱-۲ بار فضای آکواریوم را با اسپری آب مرطوب کنید یا از یک پوشش پلاستیکی سوراخ‌دار برای کاهش تبخیر استفاده کنید. برای اطمینان از انتقال نیافتن بیماری‌ها، از محلول‌های طبیعی و بی‌ضرر مثل سرکه رقیق‌شده (یک قاشق چای‌خوری سرکه سفید در یک لیوان آب) استفاده کنید. این محلول رو به مقدار کم و فقط روی سطح خاک اسپری کنید. همینطور میتونید از محلول رقیق شده داموسیب، برای این کار استفاده کنید. به هیچ‌وجه روی خود حلزون اسپری نکنید. (حتماً قبل از مصرف حلزون‌ها برای مصارف پوستی یا خوراکی، اونا رو با آب ولرم و یک برس نرم شست‌وشو بدید). حلزون‌ها هرمافرودیت هستن، یعنی هر کدوم دارای اندام‌های جنسی نر و ماده هستن. برای تخم‌گذاری و تولید مثل، وجود یک حلزون دیگر کمک می‌کنه، اما بعضی گونه‌ها می تونن به تنهایی هم تخم‌گذاری کنن. پودر پروتئینی منبع خوبی برای تقویت تغذیه حلزون‌هاست. می‌تونید از منابع زیر تهیه اش کنید: پودر ماهی، پودر استخوان، یا پودر تخم‌مرغ (پوست تخم‌مرغ خشک‌شده و آسیاب‌شده). این پودر را به مقدار کم روی غذای حلزون مثل برگ کاهو یا هویج بپاشید. مصرف بیش از حد پروتئین می تونه برای حلزون مضر باشه؛ فقط ۱-۲ بار در هفته استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید