پرورش مرغ ارگانیک: بهداشت در سالن های پرورش طیور

در سیستم های طیور صنعتی و فارم های مرغداری ارگانیک، مشکلات بهداشتی و رفاهی بسیاری مشاهده می شود. همچنین، در فارم پرورش مرغ ارگانیک، به اطلاعاتی در مورد ایمنی زیستی، تشخیص بیماری و پیشگیری از بیماری نیاز است. این مقاله، به مروری بر جنبه های بهداشتی و ایمنی در سالن های مرغداری و پرورش طیور می پردازد. نکاتی درباره فارم پرورش مرغ ارگانیک مطرح می شود. در نهایت، محصولاتی برای ضدعفونی و گندزدایی سالن های پرورش مرغ ارگانیک معرفی خواهد شد.

سالن و فارم پرورش مرغ ارگانیک


مقالات مرتبط:

آموزش مراحل پرورش مرغ

پیشگیری از بیماری های واگیردار طیور


مرغ ارگانیک چیست؟

در حالی که کشاورزی ارگانیک عمدتاً بر تولید محصولات زراعی متمرکز بود، تولید ارگانیک حیوانات نیز به یک بخش مهم در طی دهه گذشته تبدیل شده است. به طورکلی، طرز کار مربوط به دام و طیور ارگانیک، بر اساس همان اصول تولید گیاهان ارگانیک است. مرغ ارگانیک مرغی است که بر اساس استانداردهای کشاورزی ارگانیک پرورش داده می شود. استفاده از منابع تجدید پذیر و بدون افزودن مواد مصنوعی مانند کودهای شیمیایی و علف کش ها، بخشی از نیازمندی های مرغ ارگانیک است.

شرایط پرورش مرغ ارگانیک در فارم

فارم مرغ ارگانیک، باید توسط یک سازمان گواهی‌دهنده ارگانیک تایید شود تا اطمینان حاصل شود که آنها با استانداردهای ارگانیک، مطابقت دارند. این استانداردها عموماً شامل موارد زیر هستند:

۱. تغذیه ارگانیک: مرغ‌های ارگانیک با تغذیه ارگانیک که فاقد سموم شیمیایی مصنوعی مانند کود شیمیایی، علف‌کش‌ها و همچنین آفت‌کش‌ها می‌باشد، پرورش داده می‌شوند.

۲. عدم استفاده از آنتی‌بیوتیک و هورمون رشد: مرغ‌های ارگانیک بدون استفاده از آنتی‌بیوتیک و هورمون‌های رشد که در کشاورزی معمولی برای تقویت رشد و جلوگیری از بیماری‌ها استفاده می‌شوند، پرورش می‌یابند.

۳. دسترسی به فضای باز: مرغ‌های ارگانیک معمولاً به فضای باز دسترسی دارند، که این به آنها اجازه می‌دهد تا رفتارهای طبیعی مانند جستجوی غذا، خاک‌خوردن و خراشیدن را انجام دهند.

۴. شرایط زندگی طبیعی: رویکردهای کشاورزی ارگانیک به شرایط طبیعی برای مرغ‌ها مانند فضای کافی برای حرکت، آب تمیز و پوشش مناسب، اهمیت می‌دهند.

سالن و فارم پرورش مرغ ارگانیک

نکات مهم در فارم پرورش مرغ ارگانیک

آزادی حرکت، بخش مهمی از پرورش مرغ ارگانیک است. مرغ های تخم گذار بر روی بسترهای سست نگه داشته می شوند و غالباً کف یا لایه های سنگ فرش شده نیز دارند. موارد زیر در پرورش مرغ ارگانیک باید رعایت گردد:

  • مرغ های ارگانیک در طول فصل گرم به یک فضای باز دسترسی دارند. این منطقه در فضای باز باید عمدتاً با چمن یا انواع دیگر پوشش گیاهی پوشانده شود. به این معنی که استفاده از یک منطقه مرتعی دائمی دشوار است. برای گله های کوچکتر، محلول غالباً نوعی از مرغ های متحرک است که می توانند در فواصل منظم به مراتع جدید منتقل شوند.
  • برای مزارع بزرگتر می توان از چرای بلوک استفاده کرد. یعنی تقسیم مرتع به نوارها یا بخشهای کوچکتر و متناوب بین آن ها برای تشویق مرغ ها برای استفاده از کل منطقه در فضای باز، تهیه بوته ها یا انواع دیگر پناهگاه حائز اهمیت است. این عمل باعث می شود مرغ ها به احتمال کمتری طعمه پرندگان قرار گیرند.
  • چرای بیرون نیز برای انواع دیگر مرغ ها مورد نیاز است. علاوه بر این، بوقلمون ها باید به کاهوها دسترسی داشته باشند. اردک ها و غازها باید در فصل گرما به استخرهای آب دسترسی داشته باشند.

عدم استفاده از آنتی بیوتیک در فارم پرورش مرغ ارگانیک

استفاده روتین از هر نوع آنتی بیوتیک یا شیمی درمانی در کشاورزی ارگانیک مجاز نیست. این بدان معنی است که آنتی باکتری ها، یعنی داروهایی که برای جلوگیری از شیوع بیماری کوکسیدیوز بیماری انگلی استفاده می شود، نمی توانند بطور معمول برای طیور معمولی مورد استفاده قرار گیرند. در حال حاضر، واکسیناسیون در حال استفاده است. قوانین مربوط به فارم پرورش مرغ ارگانیک، اجازه واکسیناسیون معمول را می دهند.

کوکسییدیوز در سالن مرغداری و پرورش مرغ ارگانیک

انگل تک یاخته کوچک باعث کوکسییدیوز روده در طیور تقریباً در همه جای پرندگان نگهداری می شود. این بیماری عمدتاً پرندگان جوان را تحت تأثیر قرار می دهد. اما گله های مسن تر ممکن است در ارتباط با سایر وقایع استرس زا شیوع داشته باشند. امروز، یک واکسن مناسب و ایمن تقریباً برای کلیه مرغ های ارگانیک تخم گذار (و همچنین برای بسیاری از گله های مرغ معمولی) استفاده می شود. برای مرغ های ارگانیک گوشتی، که به دلیل دوره رشد کوتاه و سریع، باید خیلی زود واکسن کارآمد دریافت کنند.

مدیریت پزشکی و مراقبت بهداشتی در فارم پرورش مرغ ارگانیک

قوانین مربوط به کشاورزی ارگانیک به وضوح بیان می کند که حیواناتی که علائم بیماری یا آسیب را نشان می دهند، باید فوراً مشخص شوند و از مراقبت های لازم برخوردار شوند. نکات بهداشتی و درمانی در سالن های پرورش مرغ ارگانیک به شرح زیر است:

  • کرم زدایی (استفاده از مواد آلی/داروها)
  • مکمل ویتامین ها و مواد معدنی با استفاده از معجون.
  • جمع آوری منظم کود و فضولات
  • تهویه خوب (گردش هوا)
  • اطمینان حاصل کردن با بررسی منظم سلامت و وضعیت جوجه ها
  • دور انداختن جوجه های آلوده به ویژه آفات طیور  و بیماری های مسری

بیشتر بخوانید:

کنه مرغی و روش های درمان آن

بیماری مشترک انسان و حیوان؛ تهدیدی برای سلامت انسان، دام و حیوانات خانگی


امنیت زیستی در سالن و فارم پرورش طیور ارگانیک

سیستم های محدوده آزاد، جایی که حیوانات مجاز به بیرون رفتن از مراتع هستند، قرار گرفتن در معرض تعدادی از میکروب های مضر به احتمال زیاد مانند سالمونلا و کمپیلوباکتر را افزایش می دهد. سایر مشکلات به شرح زیر است:

  • در صورت قرار دادن ظروف تغذیه در فضای باز ممکن است جوندگان و پرندگان کوچک را جذب کنند، که ممکن است باکتریهای سالمونلا را در خود داشته باشند. این امر سبب انتقال بیماری به داخل سالن های مرغداری و پرورش طیور می شود.
  • عفونت دیگری که انتظار می رود در پرندگان دارای طیف گسترده وجود داشته باشد، گلبول های قرمز است که توسط باکتری Erysipelothrix rhusiopathiae ایجاد می شود، که از نظر طبیعت فراگیر است. این بیماری بیشتر در بوقلمون ها مشاهده می شود اما در مرغ ها نیز مشاهده می شود. این بیماری می تواند منجر به پلی آرتریت مزمن بلکه افزایش سریع مرگ و میر در نتیجه سپتی سمی در موارد شدید شود.
  • عفونت های کمپیلوباکتر برای پرندگان مشکلی ایجاد نمی کند، بلکه برای مصرف کنندگان گوشت مرغ است. نگهداری از جوجه های گوشتی در خارج از منزل بسیار دشوار است. تعدادی کرم روده نیز وجود دارد که ممکن است بر پرندگان آزاد و ارگانیک تأثیر بگذارد.
  • مناطق مرتع جدیدی را می توان برای هر دسته از حیوانات، به عنوان بخشی از سیستم همه در همه، فراهم کرد. در حال حاضر، هر منطقه چرا باید حداقل برای مدت دو ماه در بین دسته ها بدون پرندگان نگهداری شود.

سالمونلا در فارم پرورش مرغ ارگانیک

کلام آخر

در هر صورت، بهداشت خوب و بستر خشک برای جلوگیری از بروز مشکلات در مرغداری لازم خواهد بود. جهت رعایت بهداشت در فارم پرورش مرغ ارگانیک، عدم استفاده از مواد شیمیایی ضروری است. آرال شیمی تولید کننده محصولات ضدعفونی کننده ارگانیک داموسیب است. این محلول می تواند با اطمینان در کلیه سالن ها و اماکن در ارتباط با مرغ و خوراک آن عملیات میکروب کشی را انجام دهد. همچنین محلول های گندزدای آرال بنزال و آرال گلوتار برای ضدعفونی محیط، کف سالن ها و غیره به طور موثری استفاده می شود.

بروزرسانی شده در بهمن 1402

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • شما واکسن بیماری نیوکاسل (برای کبوتر) دارید؟
    سپاس از مطالب مفیدتون

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز، واکسن رو باید از دامپزشکی ها و داروخانه های دامپزشکی تهیه نمایید، آرال شیمی در جهت تولید مواد ضدعفونی کننده و شوینده های صنعتی فعالیت دارد. بهتر است از مواد ضدعفونی کننده جهت پاکسازی و گندزدایی محیط استفاده نمایید تا از انتشار بیماری جلوگیری شود. سپاس از توجه شما.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید