محیط زیست و لزوم حفاظت از آن
حفظ محیط زیست برای حفظ تنوع زیستی، تضمین هوای پاک، آب و امنیت غذایی و تثبیت آب و هوا ضروری است. اکوسیستمهای سالم، چرخههای طبیعی را تنظیم میکنند، کربن را جذب میکنند و منابعی را فراهم میکنند که برای بقای انسان و رونق اقتصادی حیاتی هستند. حفاظت از محیط زیست همچنین از دسترسی نسل های آینده به منابع حیاتی محافظت می کند، از تلاش های جهانی برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی حمایت می کند و از ارزش های فرهنگی و اخلاقی مرتبط با طبیعت محافظت می کند. با حفظ اکوسیستمها، خدمات طبیعی ضروری را حفظ میکنیم، از تخریب پرهزینه جلوگیری میکنیم و آینده پایدارتر و سالمتری را هم برای مردم و هم برای کره زمین تضمین میکنیم. در این مقاله، مطالبی درباره اهمیت حفظ و معرفی سازمان حفاظت از محیط زیست، ارائه می گردد.
چرا باید ازمحیط زیست محافظت کنیم؟
درختان، دی اکسید کربن حاصل از کارخانه ها را به اکسیژن تبدیل می کنند که به تنفس ما کمک می کند. از بین رفتن و انقراض گونه ها، به این معنی است که آنها برای همیشه از بین رفته اند و با چشم قابل مشاهده نیستند، یا توسط ذهن های علمی مورد مطالعه قرار نمی گیرند. علاوه بر این، چنین تخریب اکوسیستم ها باعث اختلال در شبکه غذایی می شود و به طور کلی، کل اکوسیستم را به مخاطره می اندازد. در مورد بازسازی و حفاظت از آنچه از منابع طبیعی و تنوع زیستی در اکوسیستم های ما باقی مانده است، کارهای زیادی انجام می شود. حفاظت از محیط زیست هر کاری است که ما برای حفاظت از سیاره خود و حفظ منابع طبیعی آن انجام می دهیم تا هر موجود زنده بتواند کیفیت زندگی خود را بهبود بخشد.
همچنین بخوانید:
♣ بحران آب و لزوم صرفه جویی در مصرف آب
♣ آلودگی آب کشتی ها و بنادر: منشاء و راه کارهای رفع آن
حفاظت از محیط زیست چیست؟
عملی است که ما انسان ها محیط زیست را از تخریب اکوسیستم و دست دادن گونه ها به دلیل آلودگی و فعالیت های انسانی نجات می دهیم. حفاظت در نجات و کمک به حیوانات و درختان حیاتی است؛ زیرا همه ما برای بقا به یکدیگر وابسته هستیم. منظور حفاظت از طبیعت، نخست با استفاده از حفاظت از منابع حیاتی است و دوم حفاظت طبیعت از شیوه های غیرمسئولانه مشاغل و شرکت های بزرگ است. حفظ و حفاظت از محیط زیست دو واژه ای هستند که اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند. حفظ به مدیریت مسئولانه و منابع آن برای استفاده در حال حاضر و آینده اشاره دارد. از سوی دیگر، حفاظت یک رویکرد بسیار سختگیرانه است که در آن محیط، زمینها و منابع طبیعی کنار گذاشته می شود. این بدان معنا نیست که اینکه توسط انسان ها مصرف شود، بلکه در عوض در شکل بکر خود نگهداری می شود.
تاثیر انسان بر محیط زیست
به نقل از مجله نشنال جئوگرافی
انسانها به طرق مختلف بر محیط زیست تأثیر می گذارند: جمعیت زیاد، استفاده از آنتی بیوتیک ها، آلودگی، سوزاندن سوخت های فسیلی و جنگل زدایی. تغییراتی از این دست باعث تغییرات آب و هوایی، فرسایش خاک، کیفیت پایین هوا و آب غیر قابل شرب شده است. این تأثیرات منفی می تواند بر رفتار انسان تأثیر بگذارد و می تواند مهاجرت های گسترده یا نبردهایی را بر سر آب تمیز ایجاد کند.
راههای جلوگیری از آلودگی محیط زیست
رویکردهای پیشگیری از آلودگی را می توان برای کلیه فعالیت های احتمالی و واقعی تولید آلودگی، از جمله مواردی که در بخش های انرژی، کشاورزی، مصرف کننده و صنعتی یافت می شود، اعمال کرد. اقدامات پیشگیرانه برای حفظ تالاب ها، منابع آب زیرزمینی و دیگر اکوسیستم های حیاتی ضروری است.
در بخش بعدی، هر کدام از این عوامل، به تفکیک تشریح می گردد:
1.بخش انرژی
در بخش انرژی، پیشگیری از آلودگی می تواند آسیب های زیست محیطی ناشی از استخراج، پردازش، حمل و نقل و احتراق سوخت را کاهش دهد. روش های پیشگیری از آلودگی عبارتند از:
- استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر: مانند انرژی خورشیدی، بادی و زمینگرمایی به جای سوختهای فسیلی.
- صرفهجویی در مصرف انرژی: کاهش استفاده از وسایل برقی، خاموش کردن چراغها و استفاده از وسایل کممصرف.
2. بخش کشاورزی
برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست در بخش کشاورزی، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد که به کاهش آسیبهای زیستمحیطی کمک میکنند. این راهکارها به بهبود کیفیت خاک، آب، هوا و همچنین حفظ تنوع زیستی کمک میکنند. چند مورد از این عوامل عبارتند از:
- کاهش استفاده از آب و مواد شیمیایی
- تصویب سموم کمتر مضر برای محیط یا کشت گونه های گیاهی با مقاومت طبیعی در برابر آفات
- حفاظت از مناطق حساس
- کنترل فاضلاب کشاورزی
- کاهش استفاده از تراکتورها و ماشینآلات سنگین برای جلوگیری از فشردگی خاک و انتشار گازهای گلخانهای.
- استفاده از ماشینآلات برقی یا با سوختهای پاکتر مانند بیودیزل، که باعث کاهش آلودگی هوا میشود.
- استفاده از ضایعات گیاهی و دامی برای تولید کمپوست به جای دور ریختن آنها.
- به جای سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی، از آنها به عنوان کود یا علوفه استفاده شود تا از آلودگی هوا جلوگیری شود.
3. بخش عمومی و مصرف کننده
هر فردی، بنوبه خود می تواند در کاهش آلودگی محیط زیستی، قدم های موثری بردارد. در خانه ها، ادارات، سازمان ها و مدارس نمونه هایی از این روش ها عبارتند از:
- استفاده از بطری های آب چندبار مصرف به جای دور انداختن
- خاموش کردن خودکار چراغ ها در صورت عدم استفاده
- تعمیر شیرها و لوله های نشتی
- تغییر به پاک کننده های “سبز”
- تفکیک زبالهها و بازیافت آنها، استفاده از مواد بازیافتی و کاهش مصرف پلاستیک.
- استفاده از کیسههای پارچهای به جای پلاستیکی و ظروف قابل شستشو.
4. بخش صنعتی
کاهش تولید زباله و پساب های صنعتی، بیمارستانی و غیره، یکی از اقدامات اساسی و پیشگیرانه در حفظ محیط زیست است. برخی از این اقدامات عبارتند از: در بخش صنعتی، نمونه هایی از شیوه ها عبارتند از:
- اصلاح فرایند تولید برای تولید ضایعات کمتر
- استفاده از مواد شیمیایی غیر سمی یا کمتر سمی به عنوان پاک کننده، چربی گیر و سایر مواد شیمیایی نگهدارنده
- اجرای روش های صرفه جویی در مصرف آب و انرژی
- استفاده مجدد از موادی مانند گالن های فلزی به جای دور انداختن آنها به عنوان زباله
مقالات مرتبط:
♣ فاضلاب بیمارستان و آشنایی با پروسه گندزدایی آن ها
♣ روش های حذف آنتی بیوتیک از فاضلاب|نجات محیط زیست
سازمان حفاظت محیط زیست (EPA) چیست؟
سازمان حفاظت محیط زیست (Environmental Protection Agency) یک آژانس دولتی ایالات متحده است که مسئول حفظ محیط زیست و سلامت انسان است. در سال 1970، ریچارد نیکسون در پاسخ به افزایش نگرانی های زیست محیطی دهه های 1950 و 1960، EPA را با دستور اجرایی تأسیس کرد.
سازمان محیط زیست زیر نظر کجاست؟
سازمان حفاظت از محیط زیست (EPA) یک آژانس اجرایی مستقل از دولت فدرال ایالات متحده آمریکا است. این آژانس توسط مدیر آن اداره می شود که توسط رئیس جمهور منصوب گردیده و سپس به تائیدیه مجلس سنا می رسد. مدیر فعلی آن مایکل اس ریگان(Michael Stanley Regan) است. EPA یک اداره کابینه نیست، اما به طور معمول رتبه کابینه به مدیر داده می شود.
سازمان محیط زیست ایران
در کشور ایران نیز از دیرباز حفظ محیط زیستی، دغدغه ی مهمی به شمار می آمد و سرانجام در سال 1335 این مهم، منجر به تشکیل سازمان حفاظت محیط زیست ایران شد.
این سازمان، یک سازمان دولتی بوده و زیرمجموعه ای از وظایف قوه مجریه است. وزیر این سازمان نیز با انتخاب مستقیم ریاست جمهوری، تعیین می گردد. برخی از وظایف اصلی این سازمان بررسی عومل آلاینده و مخرب در زیستگاه های بومی کشور، وضع قوانین و مقررات برای جلوگیری از تخریب زیستگاه ها، حفظ و نگاهداری نمونه های در حال انقراض، همکاری های بین المللی با آژانس های محیط زیستی، تدوین استانداردهای اکوسیستم ها و غیره می باشد.
مقالات مرتبط:
مهمترین وظیفه سازمان حفاظت از محیط زیست چیست؟
EPA بر تولید، پردازش، توزیع و استفاده از آلاینده ها نظارت می کند. همچنین وظیفه تعیین سطح تحمل ایمن برای مواد شیمیایی و سایر آلاینده ها در غذا، خوراک دام و آب را بر عهده دارد. این سازمان مقرراتی را برای ترویج و اجرای قوانین فدرال مربوط به سلامت و محیط زیست مانند قانون هوای پاک و قانون کنترل مواد سمی (TSCA) ایجاد می کند.
- همچنین ممکن است مقررات را برای اجرای بهتر قوانین فدرال تغییر دهد. به عنوان مثال، از سال 2019 در حال ارزیابی 40 ماده موجود در TSCA است تا مشخص شود که آنها باید در اولویت بالا یا پایین قرار گیرند. مواد با اولویت بالا برای ارزیابی بیشتر ریسک ارسال می شوند، که می تواند محدودیت ها و الزامات شیمیایی برای شرکت ها را در آینده تغییر دهد.
- EPA همچنین بر چندین برنامه ایجاد شده برای ارتقای بهره وری انرژی، سرپرستی محیط زیست، رشد پایدار، کیفیت هوا و آب و جلوگیری از آلودگی نظارت می کند.
- از وظایف دیگر این سازمان، نگارش و چاپ مقاله در مورد حفاظت از محیط طبیعی و ارائه مجوزها و دستورالعمل ها برای بررسی اثرات زیست محیطی محصولات شیمیایی مختلف می باشد.
شرکت ها می توانند در این برنامه ها شرکت کنند تا تعهد خود را به مسئولیت اجتماعی شرکت ها در برابر مصرف کنندگان نشان دهند. برنامه ها عبارتند از:
♦برنامه EPA Safer Choice (برچسب که ایمن ترین انتخاب های شیمیایی را نشان می دهد).
♦ برنامه Energy Star (برچسبی که لوازم مصرفی با مصرف انرژی بالا نشان می دهد).
کلام آخر
مهم نیست که زندگی شما چقدر شلوغ است، ایجاد تغییرات کوچک و در عین حال ضروری به نفع زمین نسبتاً آسان است. شرکت آرال شیمی، مدت هاست پویش دوستدار محیط زیستی خود را آغاز کرده است. بخش اعظمی از تولیدات این شرکت مبتنی بر تولید محصولات ارگانیک و سبز می باشد که حداقل خسارت را بر محیط ما داشته باشد. پایه ی اصلی مواد تشکیل دهنده محصولات این شرکت، پراستیک اسید (PAA) بوده که ماده ای دوستدار محیط زیست می باشد. این ماده دارای تاییدیه از سازمان (EPA) آمریکا می باشد. آرال شیمی، با ارائه محصولات ضدعفونی کننده طبیعی با برند پراکسیدین، سهم خود را در جهت حفظ محیط زیست به مادر طبیعت و کره زمین ادا کرده است.
⇐ بروزرسانی در شهریور 1403
-
تانکرجنت 101 | شوینده هیدروکربنی
850000تومان – 1620000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ضدعفونی کننده میوه و سبزی پراکسیدین-RTU
250000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
شوینده قلیایی با کف فراوان
220000تومان – 720000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ضدعفونی کننده پراکسیدین سرفوسیب
715000تومان – 1390000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام،درود بر شما که دوستدار محیط زیست هستید.سپاس
مرسی از توجه شما به محیط زیست
سلام بر شما دوستداران محیط زیست، واقعا محافظت از محیط زیست امر بسیار مهمیه که متاسفانه اونطور باید و شاید رعایت نمیشه، ما واقعا در قبال نسل های آینده مسئولیم . ممنون از مطالب بسیار خوبتون
با سلام به شما دوست عزیز، حفاظت از محیط زیست تلاشی است برای حفظ محیط و انسان ها که همه ی ما در قبال آن مسئولیم.
سپاس از توجه شما