کنه مرغی چیست؟ راه های درمان  کنه مرغی چگونه است؟

Argas persicus که معمولاً به عنوان کنه مرغی یا کک مرغ شناخته می شود، یک بندپایان انگلی است که عمدتاً بر پرندگان اهلی مانند جوجه ها، اردک ها و غازها تأثیر می گذارد. این کنه کوچک و نرم تن، یک آفت مهم برای مرغداران در سراسر جهان است. همچنین با نام آرگاس ایرانی هم شناخته می شود. کنه ها همچنین ممکن است وارد خانه های انسان و حیوانات خانگی شوند و پاتوژن های متعددی را به حیوانات و انسان منتقل می کنند. کنه‌های نرم آلوده، ناقل ویروس‌ها و باکتری‌ها هستند و باعث خسارات اقتصادی فراوانی در بخش طیور می‌شوند. کنه‌های مرغی ناقل باکتری بورلیا انسرین اسپیروکت هستند که باعث ایجاد اسپیروکتوز پرندگان، یکی از شدیدترین بیماری‌های صنعت طیور می‌شود. در این مقاله، به بررسی بیماری کنه مرغی و روش های درمان آن می پردازیم.

کنه مرغی (Argas persicus) یا آرگاس ایرانی یا کک مرغ

ویژگی های کنه مرغی

کنه مرغ (Argas persicus) یا کک مرغ، یک کنه نرم با بدن صاف و بیضی شکل است. این حشره، یک اکتوپارازیت (انگل خارجی) مرغ ها در سراسر جهان است. به عنوان یک مرغ بالغ، طول آن 6 تا 9 میلی متر است و قبل از تغذیه، رنگ آن قهوه ای مایل به قرمز است. پس از تغذیه، به رنگ مایل به آبی در می آید، از این رو لقبی که به این آفت داده شده است، “ساس آبی” است. حشرات بالغ و پوره ها در طول روز در شکاف ها و شکاف های قفس یا پوست درخت پنهان می شوند. شب ها مخفیگاه خود را ترک می کنند تا هنگام خواب از جوجه ها تغذیه کنند. معمولاً تغذیه آنها بین 15 تا 30 دقیقه طول می کشد. کک مرغ یا کنه ها لکه های قرمز روی پوست پرنده، اغلب در زیر بال های آن ها باقی می گذارند.

کنه مرغی


پیشنهاد میکنیم قبل از ادامه مطلب، حتماً مقاله زیر را مطالعه فرمایید:

پیشگیری از بیماری های واگیردار طیور، آشنایی و راه های درمان

پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو


اهمیت بررسی کنه مرغی

برخی از مردم و حیوانات در محل گزش کنه مرغ یا کک مرغ احساس سوزش می کنند. علاوه بر این، این آفات ممکن است بیماری ها را به جوجه ها منتقل کرده و بر سلامت و ارزش طیور تأثیر منفی بگذارد. مرگ نادر است، اما تولید تخم مرغ، افزایش وزن طیور و سلامت کلی ممکن است به شدت کاسته می شود.کنه های مرغ می توانند برای دوره های بسیار طولانی، تا چهار سال یا بیشتر، بدون غذای خون زنده بمانند، که اغلب منجر به بروز مجدد عفونت می شود. از آنجایی که کنه طیور می تواند بدون وعده غذایی خون در چنین مدت طولانی بماند، حذف همه مرغ ها یا سایر پرندگان اهلی از یک مرغداری به طور کلی یک اقدام کنترل موثری نیست.

چرخه حیات کنه مرغی یا آرگاس ایرانی

کک مرغ هم مانند سایر کنه های طیور چهار مرحله رشد را پشت سر می گذارند. کنه های آرگاسید (نرم) دارای چرخه زندگی چند میزبان هستند؛ به این معنی که دارای دو یا چند مرحله پورگی است که هر کدام به یک وعده غذایی خون نیاز دارند. ماده بالغ نزدیک به 500 تخم در محل پنهان خود می گذارد که 10 تا 30 روز بعد سر از تخم بیرون می گذارند. لاروهای شش پا از تخم ها در منطقه حفاظت شده انتخاب می شوند و بیرون می آیند. هنگامی که یک میزبان مناسب در مجاورت یافت می شود، آنها شروع به تغذیه برای چند ساعت تا چند روز می کنند. لاروها تغذیه خود را به پایان می رسانند و میزبان را به منطقه ای از پناهگاه ترک می کنند. سپس لاروها پوست اندازی می کنند تا به اولین مرحله پوره تبدیل شوند.

چرخه حیات کنه مرغی یا آرگاس ایرانی، کک مرغ

سپس اولین مرحله پوره ها برای تغذیه به میزبان دوم منتقل می شود. این میزبان دوم ممکن است همان فرد اولی باشد و احتمالاً همان گونه باشد. مرحله اول پوره ها با خروج از میزبان و پوست اندازی مجدد به مرحله پوره بعدی تبدیل می شود. این مراحل پوره می تواند به هفت مرحله برسد. پس از آخرین مرحله پوره، میزبان را ترک می کند تا به صورت یک فرد بالغ پوست اندازی شود. بزرگسالان می توانند به تغذیه میزبان ادامه دهند که به سرعت تغذیه می کند و بعد از هر وعده خون از میزبان جدا می شود. ماده ها اغلب بعد از هر وعده غذایی زمانی که از میزبان خارج می شوند تخم می گذارند.

اثرات کنه های مرغ

بروز کنه مرغی در مرغ ها باعث بجای گذاشتن اثراتی می شود که گاهاً ممکن است سلامت و حیات جوجه ها را به خطر بندازد. به همین منظور، لازم است اثرات آن را بیشتر بشناسیم. این اثرات کنه های مرغ یا آرگاس ایرانی می توانند شامل موارد ذیل باشند:

اثرات کنه های مرغ یا کک مرغ
اثرات کنه مرغی بر جوجه ها

از آنجایی که کنه ها شب زنده داری هستند، ممکن است پرندگان هنگام خروسه کردن، کمی ناراحتی نشان دهند. مرگ نادر است، اما تولید ممکن است به شدت کاهش یابد. اصلی ترین علائم اثرات کنه مرغی بر جوجه ها عبارتند از:

  • کم خونی جوجه ها: در نتیجه از دست دادن خون از کنه هایی که شب ها از آنها تغذیه می کنند.
  • استرس: وجود کک مرغ و ایجاد مزاحمت های اضافی برای جوجه در هنگام استراحت عاملی برای تشدید استرس در آن ها می گردد.
  • تب کنه: کنه های عامل بیماری زا و پاتوژن مسئول ایجاد این بیماری هستند.
  • فلج گذرا: ناشی از سموم آزاد شده در بزاق کنه است.

علائم و نشانه های ابتلای مرغ به کنه مرغی

کنه های مرغی آسیب جدی به سلامت میزبان وارد می‌کنند و خون خوار هستند. پرندگان آلوده از کاهش وزن حدود 711 گرم در هر پرنده رنج می برند و تولید تخم را به میزان حدود 66 تخم در هر پرنده در یک سال آلودگی کاهش می دهند. کنه مرغی به عنوان ناقل برخی از بیماری های انگلی، ویروسی و باکتریایی مهم شناخته می شود که به این انگل ارزش پزشکی و دامپزشکی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می دهد. 

علائم و نشانه های ابتلای مرغ به کنه مرغی (کک مرغ)

علائم و نشانه های ابتلا به کنه مرغی به شرح زیر است:

  • جوجه ها در جایی که نشسته اند مرتب جابجا می شوند.
  • کک مرغ باعث می شود جوجه ها در شب بی قرار می شوند و نمی خواهند وارد قفس شوند.
  • تاج و یا غبغب کم رنگ (کم خونی)
  •  مشخصات تیره ریز (لارو کنه) در زیر بال مرغ
  • لکه های قرمز روی پوست

همچنین بخوانید:

 پرورش مرغ ارگانیک

آموزش جامع مراحل پرورش مرغ و جوجه کشی


راه های مقابله با کنه مرغی (آرگاس ایرانی) و نحوه کنترل آن در مرغداری

نحوه پیش گیری از کنه مرغی، نیازمند یک رویکرد چند گانه است. نخستین اقدام، این است که به طور مرتب جوجه ها و مرغ های خود را از نظر وجود کنه بررسی کنید. سپس اقدامات زیر را در دستور کار قرار دهید:

  • با حذف خوراک خوری ها و آبخوری ها، پرندگان وحشی را از مرغداری دور کنید.
  • تمام شاخه ها، کنده ها یا سایر قسمت های درختان برداشته شده از جنگل را کاملاً تمیز کنید. کنه اغلب در پوست درختان پنهان می شود.
  • از لانه های ساخته شده از چوب های برش خورده، الوارها، مخصوصاً شیاردار، اجتناب کنید.
  • جمعیت جوندگان را کنترل کنید، زیرا گاهی اوقات می توانند حامل کنه ها و کک مرغ باشند.
  • تمیز کردن و ضد عفونی منظم قفسه مرغ برای حذف کنه ها و تخم های آنها و رعایت اقدامات بهداشتی مناسب برای جلوگیری از انتشار کنه ها
  • استفاده از کنه کش های تایید شده برای درمان قفس و پرندگان.
  • اطمینان از سلامت جوجه ها می تواند مقاومت آنها را در برابر هجوم کنه ها افزایش دهد.
  •  از یک ماشین لباسشویی یا بخارشوی فشار قوی استفاده کنید تا به شکاف یا شکافی که در آن مخفی شده است بپاشید و تا جایی که می توانید کنه ها را بشویید. آفت کش را در مخفیگاه آن ها اسپری کنید و چندین بار این عملیات را تکرار کنید.
  •  جوجه ها را از نظر لارو کنه چسبیده به پرندگان بررسی کنید. با موچین آن ها را بردارید و سپس از پماد آنتی بیوتیک سه گانه استفاده کنید.

نحوه درمان کنه مرغی در مرغداری

درمان غیردارویی Argas persicus در جوجه ها شامل چندین مرحله برای مدیریت و ریشه کن کردن آلودگی به کنه مرغی است. برخی از راهبردهای کلی برای از بین بردن کنه مرغی به شرج زیر است:

درمان کنه مرغی
روش های دارویی مختلفی برای درمان کنه مرغی وجود دارد.
  1. جداسازی پرندگان آلوده: برای جلوگیری از انتشار کک مرغ، پرندگانی که به شدت آلوده شده اند را به طور موقت جدا کنید.
  2. درمان های طبیعی: جوجه ها و قفسه را با خاک دیاتومه درجه بندی کنید که می تواند به کم آبی و کشتن کنه ها کمک کند. برخی از روغن های ضروری مانند چریش، اکالیپتوس و روغن درخت چای می توانند به عنوان دافع طبیعی عمل کنند. با این حال، اثربخشی آنها می تواند متفاوت باشد و باید با احتیاط استفاده شود.
  3. . درمان های شیمیایی حشره کش ها: برای درمان آرگاس ایرانی از مواد شیمیایی کنه کش مانند پرمترین، سیفلوترین یا کارباریل استفاده کنید. پودرهای غبارگیر حاوی حشره کش را مستقیماً روی جوجه ها بمالید و روی مناطقی که کنه ها پیدا می شوند تمرکز کنید. از اسپری یا دیپ برای پرندگان استفاده کنید. از پوشش کامل، به ویژه در مناطق پر که کنه ها پنهان می شوند، اطمینان حاصل کنید.
  4. درمان محیطی: قفس و مناطق اطراف آن را با حشره کش ها درمان کنید. روی ترک‌ها، شکاف‌ها و مواد بستری که کنه‌ها ممکن است پنهان شوند، تمرکز کنید.
  5. تهویه: از تهویه مناسب در قفس برای کاهش رطوبت اطمینان حاصل کنید که می تواند به کنترل جمعیت کنه کمک کند.

♣ درمان دارویی کنه مرغی♣


فیپرونیل (نام تجاری Frontline و Pronyl)

به صورت اسپری یا قطره روی پوست پشت گردن مرغ بمالید، جایی که منقارشان بهش نرسد. 3 تا 4 قطره برای جوجه های بزرگ، 1 تا 2 قطره برای مرغان جوان و خروس ها


Spinosad (نام تجاری Elector PSP)

به عنوان اسپری روی تمام اجزای محفظه قفس استفاده می شود


زمین دیاتومه (DE) (درجه غذایی)

بر روی قسمت های مختلف مسکن اعمال کنید. بستر و آشیانه را تعویض کنید


گوگرد

به عنوان گرد و غبار روی تمام اجزای مسکن در کارگاه استفاده می شود


مالاتیون

به عنوان اسپری یا پودر برای همه اجزای محفظه در کارگاه استفاده می شود


کرباریل مصنوعی

به صورت پودر (5٪ کرباریل) یا اسپری (4 اونس 80٪ کرباریل مخلوط شده در یک سطل 5 گالن آب) روی تمام قسمت های مسکن استفاده می شود بستر و آشیانه را تعویض کنید


پیرتروم

به صورت پودر یا اسپری روی تمام اجزای محفظه استفاده می شود. بستر و آشیانه را تعویض کنید


پرمترین

به صورت پودر (%0.24 پرمترین) یا اسپری (3 اونس  پرمترین 10% در یک سطل 5 گالن آب مخلوط می شود)، روی تمام قسمت های مسکن استفاده می شود. بستر و آشیانه را تعویض کنید


کلام آخر:

مدیریت کنه های مرغی، به ویژه Argas persicus، در مرغداری ها برای حفظ سلامت و بهره وری گله بسیار مهم است. کنترل موثر شامل ترکیبی از بازرسی های منظم، حذف فوری دستی، استفاده استراتژیک از درمان های شیمیایی و مدیریت زیست محیطی است. ادغام داروهای طبیعی و حفظ استانداردهای تمیزی دقیق در قفس، تلاش های کنترل کنه را بیشتر می کند. بازرسی مرتب و کنترل بهداشت مرغداری و آغل جوجه ها، مهم ترین عامل در سلامت جوجه ها و جلوگیری از ابتلای آن ها به کک مرغ؛ کنه مرغی یا آرگاس ایرانی است. صنایع آرال شیمی، استفاده از ماده ارگانیک داموسیب برای ضدعفونی کردن محیط، تجهیزات، قفسه ها و غیره را توصیه می کند. این ماده ارگانیک و دوستدار محیط زیست است و در هنگام مصرف با دوز صحیح، هیچ گونه خطری برای طیور ایجاد نمی کند.

منابع:

Puvača, N., et al. Tea tree (Melaleuca alternifolia) and its essential oil: antimicrobial, antioxidant and acaricidal effects in poultry1 production World’s Poultry Science Journal 75.2 (2019)

Khalid, Salman, et al. Comparative Efficacy of Ivermectin and Fipronil on Controlling Tick Infestation in Commercial Layers: A Randomized Controlled Trial Pakistan Journal of Zoology 49.3 (2017)

Khater HF, Seddiek SA, El-Shorbagy MM, Ali AM.. The acaricidal efficacy of peracetic acid and deltamethrin against the fowl tick, Argas persicus, infesting laying hens. Parasitology Research (2013)

Montasser AA, Marzouk AS, El-Alfy SH, Baioumy AA.. Efficacy of abamectin against the fowl tick, Argas (Persicargas) persicus (Oken, 1818) (Ixodoidea: Argasidae). Parasitology Research (2011)

Pourseyed SH, Tavassoli M, Bernousi I, Mardani K.. Metarhizium anisopliae (Ascomycota: Hypocreales): an effective alternative to chemical acaricides against different developmental stages of fowl tick Argas persicus (Acari: Argasidae).

Veterinary Parasitology(2010)

 بروزرسانی شده در مرداد 1403

41 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مقاله خوب و مفیدی بود واقعا معضل کنه و حشرات یکی از دردسر های مرغداران هست

    پاسخ
  • پارسایی از مازندران
    18 دی 1400 9:58 ق.ظ

    درود بر شما، متاسفانه چند وقتی مرغ های مرغداریم دچار این بیماری شده اند و چقدر این مطالب خوب و کامل بود. محصول داموسیب که پیشنهاد کردید طریقه ی مصرف آن به چه صورت میباشد.

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز، از محصول داموسیب جهت ضدعفونی و پاکسازی محیط مرغداری و ابزار و تجهیزاتتون میتونید استفاده کنید که در صورت داشتن محیطی سالم و تمیز مشکلاتی همچون کنه مرغی دیگر به وجود نخواهد آمد. سپاس از شما.

      پاسخ
      • سلام محل نگهداری مرغ گازوئیل اسپری کنید .و به مرغها سرکه سیب اسپری کنید بهترین راه حل الکی هزینه نکنید .تامام

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          ممنون ازینکه تجربه خود را با ما به اشتراک می گذارید. گازوئیل مشتعله و گذشته از خطر آتش سوزی، بخارات حاصل از تبخیرش به شدت سمیه. باید این نکات رو مد نظر قرار بدید. در مورد سرکه سیب، میتونه ایده جالبی باشه. امیدوارم اینقدر قوی باشه که بتونه برای کنه مرغی جواب بده.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
          • بله دقیقا من گازوئیل مصرف کردم تمام حیوونام گیج شدن و در آخر مردن و مطمئنم گازوئیل باعث مرگ و میر حیوونام شد

          • درود بر شما همراه گرامی،
            خیلی متاثر شدم برای تجربه تلختون. متاسفانه طیور به بوهای بسیار تند حساس هستند و از نظر استنشاقی دچار آسیب و نهایتا مرگ میشن. امیدوارم بعد از این فارم سالمی داشته باشید.
            سپاس از توجه شما

  • با روغن مایع هم میشه انجام داد به شرطی اینکه خوب جا رو مالید و بعد در افتاب گذاشت .پرنده رو .

    پاسخ
  • عبداللهی
    18 مهر 1401 9:21 ق.ظ

    اگه مرغ کک هم بیفته، درمانش مثل کنه است؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز کک و کنه با هم متفاوت هستند اما شما با ضدعفونی محیط زندگی مرغ ها و تمیز نگه داشتن آن می توانید از هرگونه آسیب به دور باشید و از حضور آن ها جلوگیری کنید. سپاس از توجه شما.

      پاسخ
  • سلام و عرض ادب
    ببخشید من کل قفس مرغ ها رو گشتم ولی هیچ نشانه ای از خانه کنه ها پیدا نکردم و مرغ هایم پر از کنه هستند میشه راهنمایی کنید من چگونه می تونم خانه ی کنه ها را پیدا کنم ؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز در رابطه با کنه مرغی و روش های درمان یکی از مهم ترین مراحل ضدعفونی و پاکسازی محل زندگی مرغ ها است که شما با این کار می تونید از این آلودگی و مشکل جلوگیری بفرمایید. باز هم در صورت نیاز به مشاوره بیشتر با کارشناسان ما ارتباط بگیرید. سپاس از توجه شما.

      پاسخ
  • سلام من الکل درصد بالا رو بانمک و روغن مخلوط کردم وزیر پرهای مرغ اسپري کردم جواب داده

    پاسخ
  • سلام من امروز رفتم به مرغ ها سر بزنم متوجه شدم روی دیوار اتاق پر از سوراخ هایی بود که داخل هر کدام خیلی کنه وجودداشت اول اتش روی سوراخ ها گرفتم که دیدم فقط اونهایی که بیرون تر بودند مردند و داخلی ها هیچی نشدند بعد اومدم یه دارو برای خاکه مرغ گرفته بودم روی اونها اسپری کردم این کارم فایده داشته یا خیر

    پاسخ
    • درود بر شما دوست عزیز برای از بین بردن کنه مرغی یکی از بهترین و موثرترین روش ها استفاده از ضدعفونی کننده مناسب است که به صورت مه پاشی روی سطوح محل زندگی مرغ ها اسپری گردد. تا از تولید مثل مجدد آنها جلوگیری شود. سپاس از توجه شما.

      پاسخ
      • سلام از چه ضد عفونی استفاده بشه میشه اسمشو بگین اخه همسایه ی ما مرغ داره ولی زندگی ما درگیر شده

        پاسخ
        • درود بر شما دوست عزیز، در خصوص رفع کنه مرغی محصولات ما تنها جهت ضدعفونی سطوح در مرغداری قابل استفاده خواهد بود که بهتر است به طور مداوم مه پاشی شده تا محیط از شیوع بیماری و ویروس ها جلوگیری گردد. سپاس از توجه شما.

          پاسخ
    • مصطفی علیدادی
      25 مرداد 1402 10:38 ق.ظ

      سلام
      من جوجه ها و مرغام خیلی زیاد کنه زدن.قابل جدا کردن نیستن از بس زیادن پودر کنه زدم بهشون روز دوم دیدم قسمت زانو جوجه ها ورم کرده کبود شده بیشتر یه گوشه میشینن نمیتونن زیاد راه برن.ممنون میشم راهنمایی کنید.
      در ضمن دو تا از جوجه هام مردن بخاطر کنه.جوجه های 5 ماهه

      پاسخ
      • با سلام و احترام به شما همراه گرامی؛
        با توجه به مشاهده علائم مسمومیت بعد از سم‌پاشی، احتمالا نحوه استفاده یا رقیق سازی سم به درستی صورت نگرفته است . ضمن اینکه بهتر ‌است قبل از سم پاشی محیط، جوجه ها در جای دیگری نگهداری شوند. پیشنهاد می شود جهت بهبود علائم از ویتامین سی در آب طیور استفاده شود. در صورت نیاز به مشاوره بیشتر، می توانید با مشاور دامپزشک ما تماس بگیرید.
        سپاس از توجه شما

        پاسخ
  • باعرض سلام.من چند سال هست که مرغ دارم وهرسال با این مشکل کنه مرغی مواجه هستم و تنها راه حل از بین بردن تا ۸۰درث فقط مالیدن روغن سوخته به بدن مرغ یا کبوتر مخصوصا زیر پرهاب بال می‌باشد ونیز کف لانه را نیز روغن پاشی کنید وچون کنه در شب بیرون میاین میتوانید تمام لانه را مشعل حرارت زیاد داده تا لایک دیوار وسوراخ بیرون بیایند یا بر اثر گرما زیاد ازبین بروند این کار هرساله باید انجام شود و اینکه روغن سوخته معجزه میکند

    پاسخ
  • باعرض سلام.من چند سال است با این جانور بسیار خطرناک برا ی طیور مبارزه میکنم وهیچ راه از بین بردن کامل ندارد شما میتوانید با زدن روغن سوخته به بدن مرغها بخصوص زیر بالها وریختن روغن سوخته کف لانه از زیاد شدن آن جلوگیری وتا ۸۰درصد این جانورها ازبین میروند و روغن سوخته هیچ ضرری برای طیور نداردومیتوانید با مشعل به دیوارهای لانه حرارت زیاد داده تا بیشتر کنه ریز و درشتی ازبین بروند این کار هرساله باید تکرار شود و روغن سوخته هر یک ماه یکبار انجام شود من تمام کارهای که باید انجام میدادم را انجام دادم و فقط این راه جواب داده است

    پاسخ
  • سلام یه مرغ کرچ دارم که تازه جوجه ها درومدن امروز متوجه شدم پرهای گردن مرغ ریخته و پوست گردن یه حالتی که انگار خورده شده و سوخته و ظاهر خیلی بدی داشت تو پراشم کنه داره ممنون میشم بگین علتش چیه و راهنماییم کنید ؟

    پاسخ
    • با عرض سلام به شما همراه گرامی،
      با توجه به مشاهده کنه در محل زندگی طیور، لام است در اسرع وقت نسبت به سمپاشی و ضدعفونی محیط با استفاده از ضدعفونی کننده های مناسب اقدام بفرمایید.
      -نخست کنه ها در صورت مشاهده، سریعا از بدن طیور خارج گردند.
      -برای سم پاشی محیط می توان از انواع ترکیبات ارگانوفسفر با نسبت 10 سی سی در یک لیتر آب استفاده کرد.
      -بابت ضایعات پوستی گردن جوجه نیز می توان از پمادهای آنتی بیوتیک مثل تتراسایکلین استفاده کرد.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام ببخشید یک حشره های ریز و مشکی تو بال جوجه هام هست آیا کنه اس یا کک برای از بین بردنشون میتونم محل زندگیشونو با آب داغ پاکسازی کنم

    پاسخ
    • با عرض سلام به شما همراه گرامی،
      تشخیص نوع انگل، اصولا بر اساس مشاهدات میکروسکوپی میسر نمی باشد. اما در هر حال، ضدعفونی با آب داغ به تنهایی اثرگذار نخواهد بود. توصیه می شود از محلول ضدعفونی کننده داموسیب با نسبت 10 سی سی در 1 لیتر آب استفاده کنید. با کارشتاسان دامپرشکی ما جهت ارائه مشاوره زایگان، در تملس باشید.
      با سپاس از همراهی شما

      پاسخ
      • با سلام واحترام
        من یکسری مرغ حدودا ۱۸ ماهه گرفتم و همه سالم بودند
        در داخل مکان قبلی مرغها که حدودا یکسال فاقد مرغ بودند قرار دادم
        ۶ عدد بعداز یک شب مردند و۴ عدد در شب بعد مردند البته سه روز قبل از قراردادن مرغهای جدید مکان را با آب آهک ضدعفونی(شستشو) کردم و با گازوئیل هم اسپره کردم
        حدود ۱۰ روز بعد که سه مرغ سالم هم در لانه قرار دادم ولی بعد از یک شب سپری شدن آنها هم مردند
        البته پاهای آنها آلوده به خون بود
        لطفا راهنمایی بفرمایید
        ممنون

        پاسخ
        • درود بر شما همراه گرامی،
          طبق هیستوری که توضیح دادین، به احتمال قوی مشکل از ضدعفونیه شماست که بقایا در محیط باقی مونده. پیشنهاد میشه با محلول ضدعفونی کننده داموسیب سال را ضدعفونی کنید و سپس پرورش را انجام دهید و از گازوئیل استفاده نکنید. دقت کنید استنشاق بخارات گازوئیل بسیار سمی است برای مرغاتون.
          سپاس از توجه شما

          پاسخ
  • سلام دوستا برای ضد عفونی کردن محل زندگی مرغ هام باید از چه چیزی استفاده کنم؟ میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      برای ضدعفونی سالن های فارم پرورش طیور، تجهیزات، دیواره ها و غیره می تونید از ضدعفونی کننده داموسیب بر پایه پراستیگ اسید 5% استفاده کنید که فودگریده و حتی ظروف آبخوری و دانخوری رو می تونید باهاش ضدعفونی کنید. به جز این محلول، می تونید از ضدعفونی کننده های بر پایه آمونیوم چهارتایی مثل آرال بنزال و آرال گلوتار هم استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • سلام مرغ من امروز تو راه رفتن مشکل پیدا کرده بود و لق میزد گرفتمش که پاشو چک کنم دیدم رو بدنش پر از چیزای گرد قرمزه. آیا اینا تخم کنه ان؟

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی؛
      قسمت مفصلی مرغ باید ویزیت بشه تا از سلامت اسکلتی پرنده اطمینان پیدا کنیم. ولی دررابطه با کن، معمولا کنه ها قبل خونخواری قرمزن و بعدش سیاه میشن که شب هنگام خون مرغ و میخورن و باعث کمخونی و بیقراری پرنده میشن. زیر بال رو لمس کنین، اگر لکه خونی دیدین ولکه قرمز روی پوست مشاهده کردین، باید درمان کنه و تحت نظر دامپزشک انجام بدین که باید حمام کنه درست کنین، ولی دوز سم باید حتما متناسب باشه که باعث مسمومیت نشه.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ
  • خانم مرادی
    6 مهر 1403 10:54 ب.ظ

    سلام وقت بخیر
    داخل منزل من متاسفانه کنه کبوتر زده،از طرف شرکت هم برای سم پاشی آمدن اما متاسفانه 10روز بعد مجددا کنه دیدم،راه حل اساسی از بین بردن این کنه ها چیه؟
    اینم بگم که من هیچ گونه پرنده ایی داخل خانه ندارم ولی متاسفانه کفتر چاهی گذری میاد داخل بالکن طبقات بالا من بالکن طبقه خودم را هم کیپ کردم

    پاسخ
    • درود بر شما همراه گرامی،
      متاسفانه کنه ها نسبت به سمپاشی مقاوم شدن. توصیه می کنیم که یکبار دیگه سمپاشی رو با نوع متفاوت و قوی تر انجام بدید (به شکل مه پاشی و تخلیه کامل محل). تخم های کنه در کنج ها و شکاف ها کاملا باید از بین بره که دوباره تولید نشه. همه سطوح منزل را به دقت تمیز کنین و گرد و غبار را جارو برقی بکشید. به مکان‌هایی که کنه‌ها بیشتر پنهان می شن، مثل شکاف‌ها، درزها، گوشه‌های مبلمان و زیر فرش‌ها توجه کنین. ملحفه‌ها، پرده‌ها و رومبلی‌ها را با آب گرم بشویید. تمام شکاف‌ها و درزهای دیوارها، پنجره‌ها و درها را با درزگیر مناسب ببندید. بعضی از روغن‌های اساسی مثل روغن نعناع، روغن اکالیپتوس و روغن لیمو می تونن کنه‌ها رو دفع کنن. اسید بوریک هم می تونه برای کنترل کنه‌ها موثر باشد.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید