تاثیر سلامت روده بر رفاه دام

دستگاه گوارش دام، محل هضم و جذب مواد مغذی است. در دسترس بودن کافی مواد مغذی در یک نسبت متعادل، فاکتوری اساسی برای تولید دامی کارآمد و پایدار است. با این حال، عملکردهای اضافی روده با عملکرد مانع آن و وجود یک میکروبیوم گسترده مرتبط است. میکروبیوم نقش مهمی در توسعه ایمنی در حیوانات مزرعه و در ظرفیت پاسخگویی به چالش های بهداشتی و غذایی ایفا می کند. علاوه بر این، میکروبیوم روده و متابولیت‌های آن با سایر اندام‌ها و بافت‌های بدن ارتباط برقرار می‌کنند و بر پاسخ‌ها و متابولیسم آنها تأثیر می‌گذارند. بنابراین عملکرد صحیح دستگاه گوارش با عملکردهای بسیار متنوع و حمایت از سلامت روده دام کلیدی برای بهره وری، سلامت و رفاه دام است.

رفاه دام

مواقعی وجود دارد که که دام ها در شرایط سخت محیطی همچون تنش گرمایی، بهداشت نامناسب، نرخ بالای تراکم قرار می گیرند. همچنین ممکن است در مراحل فیزیولوژیکی زندگی تولیدی آنها مانند بارداری و شیردهی به چالش کشیده شوند. در این دوران تامین مواد مغذی نه تنها نیازهای آنها را برآورده می کند، بلکه عملکرد بافت لنفاوی روده را نیز به حداکثر رسانده و رفاه بهینه حیوانات را حفظ می کند.

عوامل موثر بر رفاه دام

عوامل موثر بر سلامت دستگاه گوارش دام

مکانیسم های متعدد و پیچیده ای در عملکرد و سلامت دستگاه گوارش دام دخیل هستند. طی چند دهه اخیر، اتخاذ انتخاب ژنتیکی برای صفات رشد و تولیدمثلی بالا، اجرای تکنیک های پیشرفته پرورشی همچون بهداشت، واکسیناسیون، مسکن، حمل و نقل و غیره، به درک بهتر فیزیولوژی گوارش و نیازهای غذایی حیوانات پرورشی منجر شده است. مفهوم سلامت روده دام، توجه فزاینده ای را در جامعه علوم دامی به خود معطوف کرده است. روده دام می تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی باشد. یکی از این عوامل میکروبیوم است، مجموعه‌ای از باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها که دام، مثلا در روده‌های خود حمل می‌کند. سایر عوامل میزبان به شرح زیر است:

  • میکروبیوتا
  • سیستم ایمنی
  • خوراک دام
  • پتانسیل ژنتیکی
  • سیستم های مسکن

چرخه دستگاه گوارش دام، رفاه دام

عملکرد و سلامت روده دام

سلامت روده دام، به عنوان حالتی ثابت که در آن میکروبیوم و مجرای روده در تعادل همزیستی وجود دارند و رفاه و عملکرد حیوان توسط اختلال عملکرد روده محدود نمی شود، تعریف می شود. این تعریف ترکیبی از اجزای اصلی سلامت روده، یعنی رژیم غذایی، ساختار و عملکرد موثر و میکروبیوتای طبیعی و پایدار، با هضم و جذب موثر خوراک و وضعیت ایمنی موثر است. همه این مؤلفه‌ها نقش مهمی در فیزیولوژی دستگاه گوارش دام، سلامت حیوانات، رفاه (از جمله رفتار حیوانات) و عملکرد دارند. وضوح درک سلامت روده دام مستلزم توصیف تعاملات بین این اجزا است.


مقالات مرتبط با موضوع

نقش اسیدهای آمینه در تغذیه طیور

اسیدی فایرها در تغذیه دام و طیور

اسیدهای آلی در خوراک دام و طیور


آیا می توانیم از اختلالات روده پیشگیری کرده و یا کاهش دهیم؟

با اتخاذ رویکردهای پیشگیرانه مانند استراتژی های غذایی مناسب و ترکیب آن با شیوه های مدیریتی هوشمند در دامپروری می توان از اختلالات روده دام پیشگیری کرد. چنین رویکردهای پیشگیرانه به پرورش حیوانات مزرعه ای انعطاف پذیرتر با عملکرد تولیدی مطلوب و در عین حال حفظ رفاه دام اجازه می دهد.

چگونه مصرف آنتی بیوتیک را در حیوانات کاهش دهیم؟

با به کارگیری یک رویکرد چند وجهی، از جمله تغذیه، ژنتیک و رفتار دام، می توان انعطاف پذیری و استحکام حیوانات را افزایش داد. این امر حساسیت و بروز بیماری دام را کاهش می دهد. در نتیجه، آنتی بیوتیک ها یا سایر داروهای دامپزشکی کمتر برای درمان حیوانات مبتلا به عفونت ها و بیماری های بالینی استفاده می شود.

تاثیر سلامت روده بر رفاه دام و دستگاه گوارش دام

تاثیر عملکرد افزودنی های خوراک در بهبود عملکرد و سلامت روده دام

افزودنی های خوراکی موجود در جیره برای حیوانات مزرعه اغلب اثرات متعددی دارند و برای حمایت از بهره وری، سلامت و رفاه دام هدف قرار می گیرند. تا حدی، آنها به عملکرد روده و سلامت روده دام مربوط می شوند. روده عملکردهای مهم گوارشی و مانعی دارد. میکروبیوم روده نقش مهمی در عملکرد بهینه سد ایفا می کند.

مکانیسم بین میکروبیوم، ایمنی و رفتار در حیوانات (تعامل مغز-روده-ایمنی)

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد رفتار و رفاه دام به طور قابل توجهی تحت تأثیر محور روده-مغز است. مطالعات جوندگان نشان داده است که میکروبیوتای روده بر ویژگی های رفتاری مانند اضطراب، استرس و فعالیت تأثیر می گذارد. اخیرا مشاهده شده است که جوجه کشی در مزرعه می تواند به رفاه طیور کمک کند و کلونیزاسیون میکروبی روده را تغییر دهد. در خوک‌ها، نشان داده شده که حساسیت به عفونت ویروسی کاهش می‌یابد و ترکیب میکروبیوتا در خوک‌هایی که در مسکن نگهداری می‌شوند، تغییر می‌کند.

تاثیر زیست شناسی مولکولی و بیوتکنولوژی به درک خواص عملکردی مواد غذایی

رژیم غذایی و مواد غذایی آن قبل از هر چیز مواد مغذی را برای حیوان فراهم می کند و از بهره وری حمایت می کند و به تولید پایدار دام کمک می کند. با این حال، مواد موجود در رژیم غذایی می‌توانند اثرات مفید بالقوه دیگری را برای حیواناتی که آنها را مصرف می‌کنند، ایجاد کنند. آنها می توانند به وجود ترکیبات فعال زیستی یا اثرات خاص بر میکروبیوم روده یا عملکرد سیستم گوارشی مربوط باشند.

کارایی واکسیناسیون با حمایت از سلامت روده دام

اغلب برنامه‌های واکسیناسیون مرسوم با مصرف کم و کاهش عملکرد رشد در مراحل بحرانی گونه‌های حیوانی مزرعه همراه است که ممکن است منجر به اثرات انتقالی شود که منجر به کاهش بقا و وزن لاشه شود. با ارائه مواد افزودنی خوراک مناسب در جیره و شرایط اسکان مناسب در مراحل بحرانی گونه‌های حیوانی مزرعه می‌توان تاثیر منفی بر عملکرد تولیدی مرتبط با واکسیناسیون را کاهش داد.

کلام آخر:

عملکرد بهینه دستگاه گوارش دام برای سلامت ، عملکرد و رفاه دام و محیط زیست بسیار مهم است. زیرا کارایی خوراک را بهبود می بخشد، استفاده از آنتی بیوتیک ها را کاهش می دهد و ایمنی غذا را حفظ می کند. بنابراین، بهینه سازی عملکرد دستگاه گوارش دام باعث ارتقای تولید پایدار حیوانی شامل شامل رشد، تولید شیر، کیفیت گوشت می شود. با تأثیرگذاری بر عملکرد و سلامت روده دام، حیوانات انعطاف پذیرتر می شوند. روش متداول تغذیه گاوهای شیری با جیره های پر غلات می تواند با ایجاد کاهش pH شکمبه، التهاب، اسیدوز روده عقبی و استرس اکسیداتیو، با افزایش اندوتوکسین و محتویات پاتوژن گوارشی، و با کاهش ظرفیت های جذبی و بازدارنده، سلامت دستگاه گوارش دام را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید